Насловна Политика Песков: Није логично повезивати санкције са Минском споразумом

Песков: Није логично повезивати санкције са Минском споразумом

0
ПОДИЈЕЛИ

Прес-секретар председника Русије Дмитриј Песков изјавио је данас да повезивање санкција против Русије са реализацијом Минског споразума о Украјини је нелогично а његова реализација је одговорност Кијева.

На питање шта по мишљењу Кремља треба да уради Кијев како би састанак у „нормандијском формату“ на нивоу шефова држава ипак био одржан, Песков је предложио да се на интернету отвори сајт „Мински споразум“ и да тамо буде представљено све што се у том споразуму налази, преноси Спутњик.

„Тамо нема много тога — буквално се може набројати на прстима једне руке“, рекао је Песков.

„Демонстрација спремности да се разговара о тим тачкама — то и јесте знак да постоји нада да се у догледној будућности приступи реализацији, јер нажалост, ни Француска, ни Њемачка, ни Русија не могу да испуне ниједну тачку о којима говорим. То може да уради само Кијев и о томе је више пута говорио председник Путин, између осталог, то је објаснио и учесницима самита међународних информативних агенција“, навео је Песков и додао да Русија сматра апсолутно нелогичним фразе о повезивању санкција и испуњавању Минског споразума, тј. санкције се могу повезати са украјинском реализацијом Минског споразума и да је то мање-више логично.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here