Насловна Друштво Перуничић: Од 1. априла црногорски друмови без путара

Перуничић: Од 1. априла црногорски друмови без путара

0
ПОДИЈЕЛИ

Црнагорапут и даље грца у проблемима. Овога пута, то ће осим запослених у тој фирми осјетити и грађани. Како је за Антену М казао шеф синдиката оперативе тог предузећа Жељко Перуничић крајем марта истиче тендер за одржавање путева.

cgput

„Црнагорапут од почетка априла неће имати ниједног радника на путевима. Суштина свега је да ће то да трпе грађани и возачи у Црној Гори. Ниједна озбиљна фирма за одржавање путева се није јавила на тај тендер, само неке мале фирме, значи за то није заинтересован ни Бемакс ни Генекс. Заборавља се да је то озбиљан и врло тежак посао, да би се нпр. оспособио човјек, који чисти снијег на појединим дионицама потребно је минимум шест до седам година“, казао је Перуничић.

Колико зна бити опасно на црногорсклим друмовима, увјере нас свако мало одрони, каже Перуничић. Од 1. априла, све ће се додатно закомпликовати-биће укинуте прегледачке службе:

„Ми смо практично имали 24 сата прегледачке службе на путевима, значи по два човјека обилазили су путеве, мицали камење или стијене као што је било недавно и тако спречавали да дође до удеса“, нагласио је он.

За Перуничића рјешење је једно.

„Да неко озбиљан из државе сједне са нашим директором да се нађе компромис у вези са цијеном, да се види шта је најбоље за грађане Црне Горе. Свима је јасно да те послове могу обављати само запослени у Црнагорапуту. Држава је та која треба да понуди рјешење, да размисли да врати то предузеће у своје власништво. Само један уговор који се склопи вриједан је око 10 милиона еура, а предузеће, које је било у државном власништву продато је за мање од шест и по милиона еура“, нагласио је он.

Није први пут да Антена М указује на проблеме у Црнагорапуту-почев од распродате механизације, смањеног броја запослених, плата до кршења колективног уговора.

Подсјећамо, 2006. Црнагорапут прешла је у руке аустријског Штрабага, који је од 1000 радника, прецизније од 1300 у сезони свео на број од 250.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here