Насловна Политика Перишић: Шта ће Мираш на додјели награде Мирослављево јеванђеље?

Перишић: Шта ће Мираш на додјели награде Мирослављево јеванђеље?

0
ПОДИЈЕЛИ

Општински одбор Демократске народне партије Бијело Поље изненађен је, како позивом, тако и присуством поглавара тзв. ЦПЦ, Мираша Дедеића, на свечаној церемонији додјеле награде Мирослављево Јеванђеље књижевнику Павлу Горановићу, каже Светислав Перишић, функционер Демократске народне партије.

svetislav perisic (dnp)

„Приликом додјеле ове престижне награде, која носи име хумског кнеза Мирослава, творца најзначајнијег ћириличног споменика, и родоначелника писмености на овим просторима, требало је више повести рачуна приликом избора гостију, и позивнице упутити оним, који кредибилитетом заслужују да буду позвани, и присуствују овом значајном културном догађају“, додаје Перишић.

Функционер ДНП каже да је Бијело Поље, као град мултиконфесионалне и мултинационалне толеранције, град православне духовности, о чему свједоче и древни манастири Никољац, Вољавац, Подврх, Мајсторовина, Златеш и Блискова, и бројне цркве Митополије Црногорско-приморске, чији су вјерници православни грађани Бијелог Поља.

С обзиром да није ријеч о приватној посјети, Општински одбор Демократске народне партије Бијело Поље јавно пита: које су то пастирске заслуге рашчињеног свештеника Цариградске патријаршије Мираша Дедеића, које су га препоручиле да буде угошћен у немањићком граду, и шта се постигло његовом посјетом, осим покушаја узнемиравања православног становниства у Лимској долини, које је вјековима вјерно јединој канонској православној цркви у Црној Гори“ , додаје Перишић.

„Добронамјерно поручујемо организаторима да убудуће воде рачуна, и да не чине овакве испаде, а ако им је стало до дружења и ћаскања с Дедеићем нек му гостопримство указују приватно, у својим породичним кућама“ , закључује се у саопштењу.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here