Насловна Друштво Перформанс младих ДФ-а: „Узимам од сиромашних и дајем богатима“

Перформанс младих ДФ-а: „Узимам од сиромашних и дајем богатима“

5
ПОДИЈЕЛИ

Млади ДФ-а су данас испред зграде Централне банке ЦГ у оквиру хуманитарне акције прикупљали новчана средства за помоћ вицегувернеру Централне банке за финансијску стабилност и платни промет Николи Фабрису, због тешке социјалне и материјалне ситуације у којој се дотични налази већ дуго времена.

df mladi 3

„Фабрис је током 2014. године постао власник некретнина у Београду и Будви, а исте те године је од актуелног градоначелника Подгорице Славољуба Стијеповића који је тада обављао функцију министра просвјете добио једнократну помоћ од 500 евра због – тешке материјалне ситуације.
Афера “Фабрис” потврдила је хронично присуство дубоке корупције унутар државних органа и незаситост државних функционера, који алаво грабе државни новац док Црна Гора и њени грађани све дубље тону у економско-социјалну кризу несагледивих посљедица. Гротескна објашњења и јефтина оправдања која ДПС ових дана нуди јавности, не говоре само о дубоком потцјењивању интелигенције и здравог разума већ и о наопако – карикатуралној стварности и карактеру њиховог односа према држави и народу„, објаснили су млади ДФ-а током перформанса.

df mladi

За потребе перформанса испред Централне банке симболично је постављена слика са ликом Супер Хика, негативца из стрипа Алан Форд чији је животни мото „Крадем од сиромашних да би давао богатима!“.

5 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  nijesu oni vise djeca nego odrasli ljudi ,momci i djevojke.napravise posjetu Urgentom centu iza toga podigose se ovi slusaoci koji prate sto se ovdje desav pa navalil da pisu i objsnjavaju svjetsku politku,daju predloge ,vikaju da je vlast lopovska,jos in nedostaje da kazu da su Srbi,a i to ce brzo.Ima nade i to velike kada se omaldina trgne jos da im se malo vise njih prikljuce,medjutim vazno je da se oni medju sobom znaju i da ne primaju bas savkoga,tu gresku nesmijete napravit.Znam da vama ne treba savjeta ,ali mi smo bolesljivi narod ,narocito od spijuna iako niko od nas to ne trazi volimo da damo savjet ,a ako sto doznamo sigurno da ce mo javiti gdje treba,zlu netrebalo ,a neprijataelja svugdje,drzava u opsanosti,od kada sam se rodi slusam do danas te gluposti od onih koji je unistavaju.
  Zato samo napred i bez provjere ne primajte nikoga u vase redeove bez velike provjere a ako kada postanete ministri uopste poiticari ne zaboravite kako je bilo prijed vas.Zivjli!

 2. 0
  0

  Одлична акција! Само, на овоме се не сме стати. У montenegru (и шире) је толико корупције, да се континуирано треба указивати на „суперхиковштину“. Предлажем увођење годишње награде „Суперхик“ за територију бивше Југославије, за особу која је најпотпуније применио филозофију „узимам од сиромашних и дајем богатима“. То би била анти-награда, попут тзв. „дарвинове награде“ или „црвене малине“. Добитник би добијао демиџану ускислог лошег вина и повељу са ликом Суперхика. Предходно би требало писмено обавестити аутора „Алан Форда“ Maxa Bunkera (Luciano Secchi), адреса је на његовом сајту. Пошто је ово непрофитна ствар, уз услов да се поштује његово морално право, нема разлога да он забрани коришћење лика Суперхика за овакву ствар. Потом, изабрати комисију, објавити Јавни конкурс и изволите, на крају ове године бирамо „Суперхика“ године 2017. за простор од Триглава до ђевђелије!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here