Насловна Политика Пенс: САД подржава Косово* да постане члан НАТО-а

Пенс: САД подржава Косово* да постане члан НАТО-а

2
ПОДИЈЕЛИ
фото: Reuters

На Самиту Америчко-Јадранске повеље у Подгорици , Мајк Пенс, потпредседник САД, рекао је да ће “ Америка подржати и помоћи Косову* да постане пуноправна чланица НАТО алијансе“.

Пенс, како наводи Раша Тудеј, рекао је да ће САД радити на томе активно да самопроглашено Косово постане чланица и Америчко-Јадранске повеље и војног савеза НАТО.

Вашингтон подржава наставак дијалога Косова* и Србије и нормализацију односа, такође је нагласио Пенс.

Пенс је, ни мање ни више, него похвалио Приштину због борбе против тероризма, а Црну Гору за храброст у супростављању руским притисцима приликом процеса ступања у НАТО алијансу, пишу агенције.

(Правда,Интермагазин.рс)

*Косово – привремено окупирана јужна српска покрајина

2 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Neka ga slobodno proglase americkom drzavom kao Hawaii. Koga ovdje lazemo da kosovo nije vojno okupirano od strane Amerike, da bi u potpunosti razbili srpstvo (ruske saveznike). Znaju amerikanci istoriju i psihologiju bolje od ikoga. Gubitkom kosova, izgubili smo istim udarcem i crnu goru i srbiju.

  2. 0
    0

    Обавештавам јавност да моје родно село Страгари код Крагујевца још увек није постало члан НАТО-а и молио бих да се под хитно реши то питање. Попреко се гледамо с онима из Бреснице и једино решење нам је да се придружимо, а ако се они придруже пре нас то је само разлог више. Имам неексплодиралу бомбу из 99-те у дворишту да приложим арсеналу Алијансе… К’о нова, једва употребљавана.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here