Насловна Политика Пенс пренио Трампове поздраве, Марковићу „остварен сан“

Пенс пренио Трампове поздраве, Марковићу „остварен сан“

1
ПОДИЈЕЛИ

Потпредсједник САД Мајкл Пенс, који је јуче допутовао у званичну посјету Црној Гори, казао је јутрос на прес-конференцији да је будућност Западног Балкана на Западу.

Он је истакао да ће радити на јачању веза Европске уније, Балкана и САД.

Пенс је на конференцији за новинаре са премијером Душком Марковићем, рекао да његова посјета Црној Гори потврђује подршку Сједињених Држава региону и захвалио се на срдачној добродошлици.

„Доносим поздраве од предсједника Доналда Трампа који ме овамо послао у знак поштовања“, казао је Пенс, преноси РТЦГ.

Амерички потпредсједник данас се званично састаје са црногорским премијером Душком Марковићем у Вили „Горица“.

„Сматрамо да је приступање Црне Горе НАТО-у њен историјски успјех, само 10 година након независноти. Вјерујемо да је будућност Западног Балкана на западу“, нагласио је Пенс.

Марковић: Данашњи дан потврда да снови могу да постану стварност

Марковић каже да је данашњи дан потврда да снови могу да постану стварност.

„Данашњи дан је потврда да у међународној заједници не постоје велики и мали, не када се ради о идеалима које дијелимо„, каже Марковић.

„Хвала вам што сте одржали обећање и дошли у Црну Гору. Очекујем отворену и конкретну размјену мишљења на Самиту Јадранске повеље. Желим свим учесницима угодан боравак у Црној Гори“, додаје он.

Пенс ће, подсјетимо, данас учествовати на Самиту Јадранске повеље, који ће се одржати од 13 сати у хотелу Хилтон у Подгорици.

У раду Самита ће, на позив Марковића, и Македоније која тренутно предсједава Повељом, Зорана Заева, учествовати и премијери Хрватске, Албаније и Србије, Андреј Пленковић, Еди Рама и Ана Брнабић, предсједавајући Савјета министара Босне и Херцеговине Денис Звиздић и предсједник Косова Хашим Тачи.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here