Насловна Политика Пејовић Станковићу: Да ли ћете ишта предузети против актера шверца цигарета?

Пејовић Станковићу: Да ли ћете ишта предузети против актера шверца цигарета?

0
ПОДИЈЕЛИ

Мијомир Пејовић, потпредсједник Демократа, упутио је отворено писмо Врховном државном тужиоцу, Ивици Станковићу, чији садржај Вам преносимо у цјелини.

dsc_ PEJOVIC

„Као што сте претпостављам упознати, у децембру мјесецу је већина средстава јавног информисања вјерно, исцрпно и непристрасно информисала своје читатељство и гледатељство о садржају транскрипта разговора вођеног измедју тадашњег шефа Службе државне безбједности, а данашњег потпредсједника Владе Душка Марковића и Душанке Јекнић који се одиграо током 2001.године, тачније у новембру.

Новинари који нису одољели овом професионалном изазову, уложили су велике напоре да овај догађај, без преседана, прикажу објективно и свестрано, обавјештавајући нашу јавност како се између највиших државних званичника одвијао посао шверца цигарета и како су појединци, конкретно садашњи потпредсједник Владе, умјесто да откривају, заташкавали и чинили све да прикрију поменуто кривично дјело.

Општераспрострањена и скоро једнодушна оцјена јавног мњења била је да су грађани и држава оштећени за десетине милионских износа.

Да би што сугестивније омаловажио и дисквалификовао овај транскрипт, приписујући му некакве деструктивне амбиције, потпредсједник Владе је посегао за признањем и учешћем у прикривању и заташкавању овог кривичног дјела, сматрајући ваљда да ко призна пола му се прашта.

Није потребно бити посебно домишљат и склон аналитичком расуђивању да би се уочила неподношљива лакоћа обмањивања у овом случају. Веома је тешко објаснити овакво драматично исклизнуће потпредсједника Владе са чврстог и узорног терена истине на трулу даску жалосних малициозности.

Оно што је заиста потпуно извјесно и бјелодано, што не изазива никакве недоумице јесте чињеница да су највиши руководиоци Црне Горе учествовали у међународном шверцу цигарета и да им се за то суди у Барију. Да ли ћете Ви, поред свих ових, Вама сигурно познатих информација, било што предузети у циљу извођења пред лице правде поменутих актера ове афере?“

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here