Насловна Политика Пејовић: Државне институције дозволиле општи хаос у Будви

Пејовић: Државне институције дозволиле општи хаос у Будви

0
ПОДИЈЕЛИ

,,Данас је на будванским и петровачким улицама лако примијетити сву немоћ државе која се огледа у томе да је сваки незапослени градјанин Црне Горе сламку спаса покушао пронаћи у Будви, тражећи у њој право на своје парче хлеба и неба. Тако да, изузев туристима, Будва је затрпана таксистима који су нашли посао у Будви, а долазе из свих крајева Црне Горе. Будванским улицама они бјесомучно возе од 0-24 у паничном покушају да сваки од њих улови бар неког туристу, правећи на тај начин такве застоје и буку да у одредјеним зонама долази до пријевремених одлазака гостију“, изјавио је Мијомир Пејовић.mijomir pejovic

Потпредсједник Демократа сматра да државне контроле додају опште слике хаоса и похлепе, јер по директивама са врха морају да напуне државну касу.

,,Општој слици хаоса и похлепе доприносе и државне контроле, које у паничној намјери да напуне државну касу, селективним радом ометају регистроване угоститеље, тако сто им блокирају рад спроводећи контролу не би ли нашли макар неки разлог за наплату казни“, додаје Пејовић.

Он сматра да су управо државне институције дозволиле урбанистички хаос, због скоро осам хиљада фантомских станова, који се пуне систем ,,кључ из руке у руку“.

,,Државне институције су дозволиле урбанистички хаос који је довео до тога да ми данас у Будви имамо око 8000 фантомских станова који су већим дијелом године празни, а љети се пуне из Москве, Сант Петерсбурга и других европских градова по устаљеном систему “кључ из руке у руку”. Таквом начину пословања држава се не супротставља, а он представља кључну карику у илегалном боравку гостију, јер се јављају губици у три правца: са једне стране губи држава, јер не убира порез и таксе од издавања, са друге стране угрожен је уредан порески обвезник који све теже успијева довести туристу у свој смјештај и треће, новац који је требао стићи у Црну Гору никада није ни стигао, јер су све трансакције завршене изван наших граница“, закључује Пејовић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here