Насловна Политика Ускоро: Четири НАТО батољона за „источни фронт“

Ускоро: Четири НАТО батољона за „источни фронт“

5
ПОДИЈЕЛИ

Од почетка следеће године на терену источних чланица НАТО биће оперативна три међународна батаљона Алијансе, изјавио је генерални секретар Јенс Столтенберг уочи састанка министара одбране тог војног савеза, на којем присуствује и министарска Милица Пејановић Ђуришић, преноси „Танјуг“.

„Почетком 2017. имаћемо четири међународна батаљона на источном дијелу НАТО-а. То чинимо не да изазовемо конфликт, већ да га спријечимо. На министарском састанку ће четири нације, које ће да воде батаљоне, Канада, Њемачка, Британија и Америка изнијети своје конкретне оперативне планове,“ казао је Столтенберг.

milica-pejanovic-djurisic-05

Састанку ће присуствовати и министар одбране Црне Горе Милица Пејановић Ђуришић. Намјера црногорског министра остаје нејасна као и евентуална улога црногорске војске на граници са Русијом.

 

5 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Pozivam sve slobododne i slobodoljubive Crnogorce i Crnogorke. Krenimo za primjerom naseg dragog kolege Esada Dzudza koji je pozvao sve Novopazarce i Sandzaklije da odstrane ropsko i okupatorsko „ic“ od svojijeh prezimena! Vratimo se svojoj autohtonoj iliro-dukljanskoj tradiciji!

  Milica Pejanovic Djurisic bi npr. mogla da bude Hajdana Pejanovic Djurisic, a Milutin Simovic – Masan Simovic. Vratimo se nasijem oslobodilackim tradicijama!

  Kasijus Klej nije vise zelio da nosi anglo-saksonsko ime, ime roba i presa je u islam, vjeru pradjedovsku sviju slobodnijeh Nubijaca, te promjenio ime u Muhamed Ali!

  Vratimo se i mi svojijem korenima, braco!

  Povedimo se za spomenom na velikog Savica Markovica Stedimliju koji je, po preseljenju u Zagreb, promijenio ime iz okupatorskog Savo u slobodoljubivo Savic!

  Ne mozemo u NATO s okupatorskim imenima, s imenima koji smrde tragovima nemanjickog necovjestva i nepocinstava!

  Hvala!

  Rastko Djukanovic, predsednik GO udruzenja „Klinasto pismo u Ilira i Dukljana“

 2. 0
  0

  Ајмо храбри цетињани , уплашили сте се да идете на Дубровник па измислили нову народност , само да не бисте ишли у рат са усташама.
  Сада пут Москве , ајмо соколи.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here