Насловна Насловна Пејановић-Ђуришић: Циљ избора да се одлука о НАТО донесе у парламенту

Пејановић-Ђуришић: Циљ избора да се одлука о НАТО донесе у парламенту

2
ПОДИЈЕЛИ

Министарка одбране Милица Пејановић Ђуришић је оцијенила да ће нови сазив парламента, након октобарских избора, одлучивати о томе да ли ће бити расписан референдум о чланству у НАТО-у, а да она лично преферира да се одлука о приступању Алијанси донесе у Скупштини Црне Горе.

„Тренутно је у току процес ратификације и ми немамо о чему да одлучујемо док се ратификација не заврши. Кад се ратификација тог приступног протокола заврши, онда је на нама да одлучимо, а у сваком случају то неће бити у наредних неколико мјесеци, то можемо са сигурношћу да тврдимо. Дакле, имајући у виду ту нашу унутрашњу политичку динамику, јасно је да ће та фаза одлучивања кореспондирати са оним што ће бити нови сазив парламента и нова Влада. И свакако да ће, у складу са уставним овлашћењима, на том парламенту бити да одлучи о начину одлучивања. Дакле, да одлучи да ли ће се расписати референдум или ће се одлучити у парламенту, какав ће карактер тог референдума бити„, казала је министарка одбране.

Она је, гостујући у емисији „Акценти“ РТЦГ, нагласила да лично мисли да не постоји потреба за референдумом, јер одлука о чланству у НАТО-у ни на који начин не дерогира суверенитет Црне Горе.

Имаћемо парламент, ја се надам да ће избори бити такви да ће нам донијети нови квалитет парламентарног живота и да ће представници који буду у парламенту имати пуни мандат да одлуче о овом питању„, поручила је Пејановић-Ђуришић.

2 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Da li je 100 000 potpisa građana CG dovoljno da hunta na vlasti mora raspisati referendum ?Sve drugo je baljezganje koje uvjek završava kako Milo želi.Ja imam osječaj da ova nazovi opozicija i nije protiv NATO fašista kako se ponaša.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here