Насловна Политика Пеан: Маровић би да опет ратује за мир

Пеан: Маровић би да опет ратује за мир

0
ПОДИЈЕЛИ

Предсједник Политичког савјета Демократске партије социјалиста ДПС Светозар Маровић тренутно заговара прикључење Црне Горе НАТО савезу, који такође има искуства вођења ратова за мир, широм свијета. Чини се да је Маровићу мало био један рат (за мир) и да жели да у НАТО алијанси, чији би он могао бити савјетник, води нове, такве ратове, сматра координатор Покрета за неутралност за Тиват Иво Пеан.

ivopean

Недавно Маровић је за лист Данас казао да је НАТО државни приоритет Црне Горе, а да ће улазак у тај савез допринијети очувању мира и добра свих у региону.

Пеан је рекао да Маровић наставља да изненађује неподношљивом лакоћом обмањивања грађана Црне Горе.

За ту Маровићеву праксу знамо још од његове, сваком нормалном човјеку вриједне презира, идеологије која је, само током напада на Дубровник, одвела не мали број наших суграђана, комшија, рођака у смрт, а нашој домовини нанијела срамоту којом се стиде углавном они који у свему томе нијесу учествовали“, казао је он.

Умјесто што заговара ратну идеологију, и бистри геополитику, Пеан наглашава да би Маровић требало да оправда сумњиве милионе евра који су недавно помињани у контексту његове породице.

Да ли господин Маровић у одлукама, на примјер, становника Швајцарске, која годишње има пет- шест референдума, види емоције и политичку страст са мањком рационалности? Управо се тај мањак рационалности види код њега, али и политичара у сусједној Хрватској, земље чији сам такође држављанин. Једна од таквих политичарки је свакако предсједница Колинда Грабар Китаровић која свакодневно понавља “добробити” чланства и која покушава милитаризовати Хрватску, све манипулишући„, наводи Пеан.

Према његовим ријечима, Маровић обмањује изјавама да не жели да буде у савезу против било кога јер, каже Пеан, НАТО свим својим војним активностима потврђује управо супротно: „перманентно стварање непријатеља широм планете„.

Покрет за неутралност не жели нова ратовања за мир, нити овдје, нити било гдје на свијету„, закључује  Пеан.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here