Насловна Политика Пажин: Црна Гора није мафијашка држава, Русија нас подрива

Пажин: Црна Гора није мафијашка држава, Русија нас подрива

14

Црна Гора није мафијашка држава, а страни инвеститори из чак 90 земаља свијета најбољи су доказ повјерења у стабилност владавине права, оцијенио је потпредсједник Владе Црне Горе Зоран Пажин.

Пажин је, у интервјуу за дански „Политикен“, казао да је наша земља способна да увјери Европљане да Црна Гора неће бити извор безакоња у Европској унији.

Он није сагласан оцјеном да је Црна Гора „мафијашка држава“.

Апсолутно се не слажем са овом изјавом. Црна Гора је плуралистичко друштво у којем се одлуке доносе у демократски изабраним институцијама. Имамо функционалну тржишну привреду, која је једна од најбрже растућих у Европи и у потпуности функционише по западним принципима. Страни инвеститори из чак 90 земаља свијета покрећу бизнисе у Црној Гори, што је најбољи доказ повјерења које имају у повољан економски амбијент, али и стабилност владавине права„, рекао је Пажин.

Говорећи о томе колико су организовани криминал и корупција озбиљан проблем у Црној Гори, Пажин је рекао: „Црна Гора зна да је борба против организованог криминала и корупције основни предуслов сваког друштвеног и економског напретка. Зато смо осим традиционалних институција за спровођење закона, по угледу на најбољу европску праксу и уз помоћ европских партнера, изградили нове специјализоване институције за борбу против организованог криминала и корупције, које већ остварују значајне резултате„.

Пажин подсјећа на оцјене Европске комисије, која редовно прати стање у овој области у земљама кандидатима за чланство, а према којима, како је рекао, „Црна Гора остварује континуиран напредак у овој области, што представља основ за напредовање у свим осталим областима европских реформи“.

Наравно, борба против организованог криминала и корупције ће и даље бити окосница наше европске агенде, како бисмо послали снажну поруку да се криминал у Црној Гори не исплати„, казао је Пажин.

На питање да ли Русија покушава да поново изврши утицај и изазове раздор у земљама Балкана у нади да ће дестабилизовати Европу, Пажин је рекао да није никаква тајна „да одређене екстремне националистичке партије на Балкану добијају отворену подршку, па и финансијску помоћ, одређених кругова у Русији“.

Иако званична Москва то негира, мијешање у унутрашња политичка питања одређених кругова из Русије прилично је очигледно. Вјерујем да ова настојања да се подрије про-европска орјентација земаља Балкана неће уродити плодом и да је будућност свих земаља региона у европским и евро-атлантским интеграцијама„, рекао је Пажин.

14 КОМЕНТАРИ

 1. 2
  26

  Ovo je srbin, a ne vi. Inteligentan, obrazovan, obavljao najviše državne funkcije, čovjek koji će i u budućnosti biti oslonac ove države. On se ne druži sa bocom, ne jede koljenice, ne peče prase na bulevaru. I najvažnije od svega, nikada ne laže.

  • 2
   19

   И слуша Бритни Спирс а не као Андрија те по вас дан oдврће до даске „200 на сат“ од Ивана Гавриловића.

  • 16
   0

   Isti je ka i ti Komlene pravi kvazi Crnogorac to jest Monteprkljanin. Takozvani busogrudadzija. Obazovanje mu je na nivou, kultura ista, usta su mu puna Monterkna, nudi sve i daje na recima, realno zna i sam da je nula dela su mu u minusu znachi skakavac i stetochina. Jedino u cemu je dobar kao i ostali busogrudadzije je da lizhe prk..no „gospodaru“, koji ga ne ceni ali zna da mu je ponizan poslusan pas kao i ostali iz njegovog okruzenja. Monteprkljanin koji ce ako uztreba shjutra put Biograda da se pravi lud ka neki ludi monteprkljani a sada veliko Srbi poput Budvanskog filozofa sina mu i ostale mnogobrojne dobrostojece familije.

 2. 8
  1

  Комлен и Карнеги су вам огледало данашњег несрећног друштва.Пожмирепи и улизице коло воде.

 3. 6
  0

  OVAJ TUZNI „KOMLEN“ZATARAC ,KONVERTIT I UDBASKA .RANJA KOJA SE JAVLJA NA OVOM PORTALU SA SVOJIM BOLSTNIM NEBULOZAMA U PAUZAMA UZGOJA PAPRICICA U OKOLICI PODGORICE!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here