Насловна Друштво Павловић упутио писмо Уехари: Желимо у САД-у да погледамо документа о афери...

Павловић упутио писмо Уехари: Желимо у САД-у да погледамо документа о афери Телеком

1
ПОДИЈЕЛИ

Потпредсједник Покрета за промјене ПзП и посланик Демократског фронта ДФ Коча Павловић затражио је од амбасадорке САД-а Маргарет Ен Уехара да њему и његовом колеги Небојшу Медојевићу омогући у Америци увид у судске списе из Афере Телеком.

Koca-Pavlovic-001

Подсјећамо, специјални тужилац Миливоје Катнић саопштио је да не може да достави посланицима Демократског фронта ДФ материјал који му је, у оквиру предмета Телеком достављен на мађарском, енглеском и њемачком језику, у складу са међународном правном помоћи.

Како им је право увида у ту документацију јуче укинуто, Павловић и Медојевић траже од Уехаре да размотри  молбу да им омогући увид документацију, која се налази у суду у Њујорку.

Увјерен сам да није потребно указивати на чињеницу да би ми као посланици тиме остварили нашу уставну обавезу вршења парламентарног надзора, која нам је јуче незаконито укинута од стране новог Специјалног тужиоца„, написао је Павловић у писму упућеном Уехари.

Он је истакао да ће у овом случају надлежне институције учинити све како би спријечиле посланике ДФ-а да остваре уставну обавезу вршења надзорне улоге над радом органа за спровођење закона.

„Вјерујемо да ће се више пута декларисано и демонстрирано опредјељење администрације Ваше државе, да конкретно помогне у борби против корупције у Црној Гори, и да оснажи парламентарни надзор и подстакне повећање транспарентности рада државних органа, и овога пута јасно демонстрирати у одговору на овај наш захтјев. Стога Вас молимо да нам, у комуникацији са надлежним институцијама Ваше државе, омогућите увид у предметну документацију на тлу Ваше земље„, истакао је Павловић.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Malo setnja do Amerike karta zavrebe i medojevica povratna je 2000 eura plus hotel racunam da ce te ostat 7 dana 340 e hotel plus vase dnevnice 400 e malo li je i sta procitacete papire i pojeo vuk magarca ! Zato bi vam bilo bolje Koco da ti nesto pocnes privatno da radis jer posle izbora Medojevic ima debelu podlogu ima dje da ode u beograd kod brace sa Zemuna a ti si policijsko djete nece te proc na listu Df samo ce proc 3 do 4 poslanika moj ti je savjet da se latis nekog pribatnog posla tri mandata si i nema rezultata nesto kad neide ne ide .

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here