Насловна Насловна Коча Павловић тужио „Вијести“

Коча Павловић тужио „Вијести“

3
ПОДИЈЕЛИ

Функционер Покрета за Промјене и Демократског фронта Коча Павловић предао је данас тужбу против НД „Вијести“, због објављивања лажног мејла који је, наводно, Павловић послао својим колегама, а у којем тражи да Демократски фронт смијени Миодрага Лекића. Тужба је уперена „против власника НД Вијести, као и против одговорних лица и аутора текстова у којима су изнијете грубе неистине и тиме нанијета лична и политичка штета“, навео је Коча Павловић у изјави за јавност тим поводом. koča pavlović

,,Због изношења неистинитих навода и због прикупљања тих неистина на недозвољени начин, ја сам поменуте медијске власнике и потписнике неистина тужио са искључивом намјером да их изложим јавној осуди за оно што су ми приредили. Зато је одштетни захтјев за причињену нематеријалну штету који је наведен у мојој тужби симболичан – свега 1 евро“, објаснио је своје разлоге посланик ПзП-а.

Поред ових оптужби, Павловић тужи НД Вијести и због тога што су одбили да објаве више његових деманта, на шта их је обавезивао и закон. 

,,Такође је, у оквиру исте тужбе и према истим оптуженим, захтијевана и судска санкција због необјављивања више одговора, којима сам, у складу са законом, покушавао да демантујем неистине изношене на мој рачун, које су данима, у континуитету, освитале на насловним страницама Вијести“, казао је он. 

Спорни мејл

Подсјетимо, почетком фебруара, Вијести су објавиле мејл, који је Павловић наводно послао посланицима Покрета за промјене, у којем тражи састанак ради договора о даљем дјеловању:

mejl koca pavlovic

„Одмах (апсолутно тајно) разговарати са кандидатима за два мјеста у предсједништву ДФ-а, за двије значајне нестраначке личности, од којих би једна била нови предсједник ДФ-а (чија би се функција можда другачије звала). Нови предсједник (или слично) ДФ-а би морао бити личност која је у јавности перципирана као грађански интелектуалац неспорног црногорског опредјељења, јер треба имати у виду да ми морамо бити структура која је (по јавном профилу) конкурентна Грађанском покрету+Ћаки”, наводи се у мејлу.

У писму се истиче да предсједништво ПзП-а треба „наглашено да се “исфали” активностима на терену, порастом интересовања за учлањење, све већом акционом спремношћу партијске инфраструктуре за расплет државне кризе”.

“До остварања тачке 2. треба без икаквог изузетка настојати да се не учини ништа што би даље компликовало однос са МЛ, и што би га даље гурало ка напуштању ДФ-а (тачније-давало му алиби за одлуку коју је већ донио, о напуштању ДФ и преласку у ГП). Ради разговора о овој горњој идеји предлажем састанак већ сјутра (Медо, Бранко, Вељко, Бранка). Уколико би се усвојила ова идеја, било би потребно информисати (донекле) Андрију и Пеђу, и договорити дјеловање и задужења”, наводи се у мејлу и истиче да би алтернатива тој пројекцији била да се ПзП опредјели за будући самостални наступ.

 

 

3 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Dugo mu je trebalo. Čudno da nije precizno saopšteno kojoj insistuciji je predao tužbu. Postoje priče da je predao VDT koji će se (kad to doje na red) proglasiti nenadležnim i sve će se vratiti na staro.
    U medjuvremenu, vjerujem da će i Koča izgubiti „volju“ da se i dalje bavi ovim slučajem.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here