Насловна Издвојено Павловић: Хипербирократизација пријети да уништи Европу

Павловић: Хипербирократизација пријети да уништи Европу

0
ПОДИЈЕЛИ

Посланик Покрета за промјене Коча Павловић говорио је јуче током скупштинског засиједања о односу европске бирократије према изборима у Црној Гори.

„Када се узме у обзир процес европских интеграција врло је карактеристично да имају три фазе. Прва у којој је све представа и у којој су манекени европских интеграција, попут бивше министарке и професорице Гордане Ђуровић и Ранка Кривокапића правили представу јавности о некаквим процесима. И тада је наравно постојала наклоност међународне заједнице према овоме, корупцијом прожетом са криминалом повезаном режиму Мила Ђукановића. Након тога, када је кренула Европа да се јежи, да се рогуши и нешто обећава, ДПС је повјеровао да је то истина, па су питање европских интеграција почели да третирају као безбједоносно питање. Онда су поставили Милана Роћена и Душка Марковића да брину о интеграцијама. Након тога улазимо у фазу у којој је ДПС препознала коруптивне механизме бриселске администрације, Кацина, Лајчака, Липку, Танока и сличне. Онда се вратила маниру да се европским интеграцијама баве манекени“, казао је Павловић.

Он истиче да ће се због такве хипербирократизације Европа можда и распасти.

Европа се појављује као један од два највећа опструктивна фактора стварања услова за фер и слободне изборе у Црној Гори. У нашем знаку Покрета за промјене се налазе двије боје и једна звијезда, боје европске, звијезда жута. Ми ћемо да редизајнирамо тај знак, јер то што сте ви урадили са оном бирократијом из Брисела је срамно“, закључио је Павловић.

Посланик Форце Генци Ниманбегу је прокоментарисао наводе Павловића, казавши да је ПЗП сада већ видљива еуркоскептична партија у Црној Гори и позвао Павловића да објасни наводни заокрет партије којој припада.

Павловић је ове наводе демантовао, казавши да не постоји преиспитивање политике ПЗП.

Ми смо се од почетка залагали за Црну Гору, демократску, европску, која ће бити утемељена на таквим вриједностима. Зато што је европска, тј. бриселска бирократија почела да се понаша супротно принципима које је прокламовала у тренутку када је утемељавала ЕУ, због тога данас имате Брегзит у Британији, а ускоро и нови референдум у Холандији. Овдје се не ради о еуроскептичној политици, већ о новој, домаћој власти, коју ће Црна Гора добити. Према посљедњим истраживањима, ми смо прилично близу ДПС-у. Ово што данас причамо је оличење добре домаће власти, која се неће водити политиком Брисела, Москве, Вашингтона, већ грађанима Црне Горе. Нећете успјети да наметнете Црној Гори власт која ће је претворити у банана-државу„, казао је Павловић.

ПОДИЈЕЛИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here