Насловна Политика Павловић: Грађани Црне Горе немају стрпљења,a можда га Брисел има

Павловић: Грађани Црне Горе немају стрпљења,a можда га Брисел има

0
ПОДИЈЕЛИ

Можда Брисел има стрпљења и снаге да и даље наставља да чека мјерљиве резултате у сфери борбе против високе корупције и организованог криминала, али грађани Црне Горе тог стрпљења и те снаге више немају, казао је потпредсједник Покрета за промјене ПзП Коча Павловић током састанка са генералним директором Генералног директората за политику сусједства и преговоре о проширењу у Европској комисији ЕК Кристијаном Данијелсеном и шефом Јединице Д1 за Црну Гору у Директорату Дирком Лангеом.

Danijelson

Павловић је информисао Данијелсена и Лангеа да Врховно државно тужилаштво два мјесеца избјегава да њему и лидеру ПзП-а Небојши Медојевићу омогући увид у документацију суда из Њујорка о приватизације Телекома.

“Пошто су актери те афере Мило Ђукановић и његова сестра, нама је јасно да нам Станковић неће никада дозволити да погледамо те доказе о корупцији црногорских званичника, доказе које нам је прије пола године послало америчко правосуђе. А и вама је надам се сада јасно колики су домети овог Врховног тужиоца и његовог тужилаштва“, додао је Павловић.

Такође, Павловић је рекао да је стање у области владавине права данас горе него прије три године, када смо отворили прва преговарачка поглавља.

“И то погоршање није искључиви резултат опструкције овог режима, који и даље потпуно контролише и судство и тужилаштво. Доста су том погоршању помогле неутемељене похвале те режимске опструкције, похвале које су долазиле од ваше администрације. Изјаве о „импресионираности резултатима“ и о „великом напретку у сфери владавине права“. Пошто народ који овдје живи има и очи, и уши, и одбија да размишља туђом главом – схватили смо да је наша велика почетна нада у процес еуроинтеграција била у великој мјери неутемељена, и да уколико желимо истинске реформе, тада морамо што прије уклонити ову корумпирану и криминализовану власт. А пошто то желимо да урадимо у демократском процесу, потребни су нам слободни и фер избори. Избори које може организовати само прелазна влада, влада састављена од свих парламентарних структура, али режим за сада одбија тај наш предлог. Е због тога ћемо у септембру изаћи из институција на улицу, и са грађанима ћемо направити притисак да се то оствари“, истакао је он.

Према његовим ријечима, стање у медијској сфери је горе него током ратног времена, “и то не само због нерасвијетљених напада на критичке новинаре и медије”.

Такозвани Јавни сервис, тј. режимска телевизија, већ годинама нескривено маргинализује најјачу опозициону структуру, Демократски фронт, а ПзП потпуно бојкотује“, саопштио је Павловић оцјене ПзП-а о стању у црногорским медијима.

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here