Насловна Политика Павловић: Ђукановић спреман на све само да задржи АНБ

Павловић: Ђукановић спреман на све само да задржи АНБ

1
ПОДИЈЕЛИ

Црногорски режим нема снаге да потпуно реформише обавјештајни сектор и да га очисти од оних дјелова који су повезани са организованим криминалом и страним неатлантским службама, иако су то два кључна услова за добијање НАТО позивнице, казао је посланик ДФ-а Коча Павловић.

Он је рекао да учлањење у НАТО шеф режима види као догађај који би на одређени рок могао продужити његову владавину.

Чланови Савјета за одбрану и безбједност требало би данас да расправљају о НАТО интеграцијама и оставци директора Агенције за националну безбједност Бора Вучинића. Ова сједница била је заказана за 25. децембар прошле године али је одложена због службених обавеза премијера Мила Ђукановића.

Како је Павловић рекао за „Дан”, шеф режима покушава да НАТО-у понуди максимум да испуни макар један од та два-три услова, а да истовремено задржи контролу над АНБ, која му је главно оружје за реализовање намјештених избора.

Смјена Бора Вучинића, који је био бескрајно кооперативан и све расположиве податке достављао западним обавјештајним круговима; пензионисање значајног броја кадрова, међу којима је мали број оних чија је смјена тражена од стране алијансе, и враћање на чело АНБ раније пензионисаног и оданог кадра из времена када се Агенција искључиво бавила праћењем опозиције то је пакет који Ђукановић покушава да прода западним партнерима“, казао је он.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    ANB -ko su ti veliki obavestajci,cime se ta velika obavestajna agencija bavi,dajte ostavite se price o velikoj tajnoj sluzbi drzave u kojoj se zna koliko puta dnevno taj isti sef ANB, iako mu neznam ime, ide u toalet.
    Kada ozbiljne drzave pricaju o svojim tajnim sluzbama mogu da shvatim ,ali kada Crnogorci i Srbijanci pricaju o tajnim lsuzbama UDBI BIJI i ANB dodje mi da povracem.
    Daj navedite njihove velike operacije,evo mjesecima pricate o ANB a prijetite vlasti i mijenjanju iste,pitanje je samo koliko je vas na njenom platnom spisku.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here