Насловна Политика Павићевић: Власт већ кренула у куповину гласова

Павићевић: Власт већ кренула у куповину гласова

1
ПОДИЈЕЛИ

Најава Владе о запошљавању преко шесто грађана у државној управи само је увод у нове злоупотребе државне моћи и куповину гласова пред, већ извјесне, изборе, поручују из Социјалистичке народне партије (СНП).

danijela pavicevic

„Премијер Мило Ђукановић је мало рачунао и ‘израчунао’ да ће му бити потребни  нови гласови за још један мандат. Тако ће политичка подобност, односно партијске књижице четворочлане породице без посла бити оно што ће обезбиједити једно радно мјесто, а са њим, рачуна премијер, и најмање четири нова гласа“, казала је потпредсједница СНП-а Данијела Павићевић.

Павићевић сматра да су због очувања имовине и страха од кривичне одговорности, људи на власу спремни да грађане доведу на сами руб пропасти.

У саопшењу се наводи да ће за кампању бити потребан и новац, „па је премијер израчунао да ће га обезбиједити опет из џепова грађана, путем наплате таксе за гориво од седам центи по литру. Неће се либити ни од увођења неких нових такси и мјера штедње које ће, наравно, бити намијењене, коме другом него грађанима, јер Влада и премијер не могу да штеде“.

Тако ће из већ полупразних џепова црногорских грађана извући и преостале евре за наплате својих економских ,“грешака“ и не помисливши на њихов праг издржљивости, сматра Павићевић.

Она је навела примјер грчког премијера Алексиса Ципраса, који је, како каже, умјесто изгладњивања грађана изабрао тежи пут и показао да достојанство његовог народа није на продају.

„Можемо да позавидимо грчком народу што има таквог премијера“, рекла је.

Питамо се да ли црногорски грађани коначно могу смоћи снаге за једно велико ‘Не’ оваквом режиму и одржати лекцију о томе како се чува лично достојанство и понос„.

Она је прокоментарисала и стање на политичкој сцени:

„Уколико цјепкање политичких партија и оснивање нових, мањих, можемо назвати политичким таласањем, онда живимо у правом политичком вртлогу. Као и у сваком другом вртлогу или превирању, на површину исплива обично оно што је било на дну“, прокоментарисала је Павићевић.

 

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here