Насловна Политика Павићевић: Катнић игра како Мило свира

Павићевић: Катнић игра како Мило свира

1
ПОДИЈЕЛИ

Одређене радње и активности Специјалног тужилаштва темпирају се тако да се политички и изборно злоупотребљавају од оних који желе да задрже садашње, по много чему лоше, стање и који се плаше промјена, оцијенила је потпредсједница СНП-а Данијела Павићевић.

Она је, у разговору за Побједу, поручила да је неопходно синхронизовано дјеловање опозиције, како би заједнички одговорили на све изазове.

Опозиција је одлучила да не учествује на изборима у Никшићу. Какве ефекте на политичку сцену, према Вашем мишљењу, ће имати бојкот тих избора?

-Немам никакве сумње да би опозиционе странке на фер и слободним изборима развластиле ДПС у Никшићу, који је тај град довео на никад ниже гране. И СНП је, као и остале партије, имала снажан теренски рад и спремила се за изборе, у конкретном случају кроз коалициони наступ вођени поштовањем принципа да је важније смијенити ДПС од броја мандата који ће нам припасти, али је подржала став осталих опозиционих странака да се бојкотују избори у Никшићу. Такође, указујем на важност даљег синхронизованог дјеловања опозиције, како би заједнички одговорили на све наредне изазове, а којих није мало.

Како коментаришете ситуацију везану за одузимање имунитета челника ДФ-а Андрије Мандића и Милана Кнежевића, које Специјално тужилаштво терети за кривично дјело стварање криминалне организације?

Поновићу оцјену да се тешко отети утиску да се одређене радње и активности Специјалног тужилаштва темпирају тако да се политички и изборно злоупотребљавају од оних који желе да задрже садашње, по много чему лоше, стање и који се плаше промјена које су нужне ако желимо да Црна Гора крене напријед. Вријеме је мајсторско решето и показаће какви су све сценарији у игри. У сваком случају, морамо сачувати сталоженост и разборитост како наша држава не би отишла у правцу у којем, искрено вјерујем, то нико не жели.

Да ли сте на Главном одбору странке разматрали учинак СНП-а на парламентарним изборима и да ли је доведена у питање било чија одговорност због лошег резултата?

-Партијски органи СНП-а су, као што је објављено у медијима, разматрали резултате избора и оцијенили их незадовољавајућим. Најновија истраживања, с друге стране, говоре да је подршка СНП-у у народу значајно већа од броја наших посланика. Наравно, свјесни смо одговорности и због тога и чинимо све да на сљедећим изборима тај резултат поправимо. О томе нам свједоче и свакодневни контакти са нашим члановима и симпатизерима који нам пружају искрену подршку. Било је много најава у медијима о покретању ојединачне одговорности, али се све завршило по оној – Тресла се гора, родио се миш. Нико од оних који су медијски најављивали драматичан ток сједнице није на ГО покренуо питање повјерења предсједнику партије, већ је Срђан Милић сам ставио то на дневни ред и добио огромну подршку чланова ГО. Тиме је СНП све рекла.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here