Насловна Поглед Патрушев: У НАТО се силом увлаче Црна Гора, БиХ, Македонија

Патрушев: У НАТО се силом увлаче Црна Гора, БиХ, Македонија

2
ПОДИЈЕЛИ

Секретар Савета за безбједност Русије Николај Патрушев рекао је да је постављен сталан курс даље експанзије НАТО који настоји да у Алијансу силом увуче Црну Гору, Македонију и Босну и Херцеговину.

Патрушев је у интервјуу за Росискају газету, који преноси РТС, рекао да постоје континуирани напори да се размјесте елементи америчког глобалног нуклеарног штита у Европи и америчког антиракетног ситема у Јужној Кореји.

„Консолидовани напори Запада између осталог, усмјерени су на подривање процеса интеграције уз учешће наше земље, девалвацију идеје ‘руског свијета’ у цјелини, што угрожва безбједност не само Русије, већ и једног броја земаља“, рекао је Патрушев.

Према његовим ријечима, избор Доналда Трампа за предсједника САД не значи суштинску промјену у руско-америчким односима.

„Не гајимо илузије о скором слабљењу мјера стратешког одвраћања Русије“, рекао је Патрушев и додао да постоји одређени простор за конструктивну сарадњу са САД у области борбе против тероризма, информационе безбједности и у неким другим пољима.

Док Вашингтон оптужује Москву, нас нападају хакери

Шеф руске службе безбједности Николај Патрушев изјавио је да је у Русији недавно забиљежен пораст покушаја хакерских напада с друге стране океана и оцијенио да Вашингтон, оптужујући Москву за сајбер нападе, игнорише чињеницу да је већина сервера лоцирана управо у САД.

„Установили смо да је све више покушаја да се руски информациони систем нападне из иностранства и то су углавном покушаји хаковања и неовлашћеног прикупљања података“, рекао је Патрушев у интервјуу за руски дневни лист Росијскаја газета који је пренијела руска агенција Таш.

Он је навео да су у нападе на руске базе података активно укључени глобални оператери и провајдери и да при томе користе методе које константно напредују.

„Обама неосновано оптужује Русију за хакерске нападе, а намјерно игнорише чињеницу да је већина сервера лоцирана управо у САД и да их Вашингтон користи за шпијунажу и друге намјене са циљем да сачува доминантну позицију САД у свијету“, навео је Патрушев.

Изјава Патрушева услиједила је у јеку тензија у односима САД и Русије због тврдњи америчких обавјештајних служби да се Кремљ хаковањем сајтова Демократске странке мијешао у америчке предсједничке изборе и коришћењем украдених података појачао подршку тадашњем републиканском кандидату Доналду Трампу који је, наводно, захваљујући томе побиједио на изборима, подсјећају медији.

2 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Jeli ovo onaj te je dodio.u Beograd da vadi one ruse sponzore DF-a i terorizma u pokušaju oktobra 2016 godine ?
    E da on ne dođe da zaprijeti brat Vučić bi uhitio onu dvojicu te ih sad Interpol traži !

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here