Насловна Друштво Патријарх: Срби, останите на КиМ

Патријарх: Срби, останите на КиМ

0
ПОДИЈЕЛИ

Патријарх СПЦ Иринеј позвао је у Божићној посланици на мир, опраштање, љубав, а Србима на Косову и Метохији поручио да тамо остану да живе.

irinej

„И овог Божића смо заједно са својом браћом и сестрама на Косову и Метохији и поручујемо им да остану да живе на Косову са својим светињама“, навео је патријарх у посланици коју је прочитао у Патријаршији СПЦ.

Он је нагласио да се у години која долази моли да буде мање немира, а више мира, мање мржње, а више љубави, мање неслоге и више слоге.

„Такође се молитвено сећамо и оних који било где невино пате и страдају, као и архиепископа охридског и митрополота скопског Јована који у тамници неправедно издржава казну“, оценио је Иринеј.

Он је навео да је слављење Божића – „слављење Бога љубави и истинске човечје љубави“, али да се се догађа у „времену човекове употребе и злоупотребе Божијег давања“, што изазива поремећаје основног поретка и губитка смисла живота.

„Људско биће по природи је створено за љубав, а у нашем времену је све на продају, нарочито светиња љубави и смисла живота“, упозорио је Иринеј.

Према његовим речима, човек је данас у опасности више него икада, да замени Бога сатаном – „лажним божанством и лажним знањем“.

„Кад год је човечанство у историји кретало тим путем, неминовно се налазило у предворју своје катастрофе и пред пропашћу своје цивилизације“, оценио је патријарх Иринеј у посланици.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here