Насловна Друштво Патријарх Иринеј: Живот је највећи дар – абортус нема оправдање

Патријарх Иринеј: Живот је највећи дар – абортус нема оправдање

0
ПОДИЈЕЛИ

patrijarh irinej

Поглавар Српске православне цркве патријарх Иринеј замолио је данас запослене у Гинеколошко акушерској клиници Народни фронт да поразговарају са мајкама које намјеравају да абортирају и посавјетују их да то не чине  јер је ,,живот највећи дар“.

Нема оправдања да се у интересу неког бољег живота и стандарда чини тај гријех. Нема већег догађаја од рађања новог живота, рекао је патријарх Иринеј у ГАК Народни фронт, приликом обиљежавања њене славе Светих Козме и Дамјана, преноси Танјуг.

Патријарх Иринеј је поручио запосленима да им је то морални задатак и захвалио им што својим послом ,,помажу тим малим бићима да уђу у живот“, чиме ,,чине велико и свето дело“.

Живимо у неком посебном времену када се многе вриједности не гледају очима које оне заслужују. Једна од тих вриједности је живот. Видимо да се врло лако растајемо са животом тих младих бића, казао је патријарх Иринеј, наводећи да та ,,тешка реч абортус“ означава нешто против чега се буни људска природа.

Патријарх Иринеј је нагласио да су села све празнија, школе са све мање дјеце и да ни један народ не сме да дозволи себи да ишчезне.

Омогућимо да се чује плач детета, што је најлепша музика, да буде више колијевки него гробова, то је услов да и ми опстанемо на овим просторима, поручио је данас поглавар Српске православне цркве.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here