Насловна Друштво Патријарх Иринеј: Русија је васкрсла и вратила се слави

Патријарх Иринеј: Русија је васкрсла и вратила се слави

0
ПОДИЈЕЛИ

Патријарх Иринеј данас је поводом отварања изложбе „Четири века дома Романових – Буђење сећања“ у храму Светог Саве одржао беседу о руској царској породици и њеном значају за све православне народе, али и њеној одлучујућој улози у спасавању Србије у Првом светском рату.

hram-svetog-save

– Видимо данас да Русија поново устаје на своје ноге, већ је устала, да Русија обнавља на хиљаде својих порушених храмова и исто тако да је изградила хиљаде нових храмова. Видим да је Русија васкрсла и вратила се слави својој и угледу који је имала online casino у свету. Она је увек била заштитница народа православних, да не говоримо колико је баш ова породица (Романови)  заслужна за наш српски народ. Питање је да ли би ми данас постојали да није било Цара Николаја II да нас заштити пред Европом и да постави као услов да српска војска мора бити примљена и пребачена преко мора и сачувана под условом да откаже пријатељство са западним земљама… То је велико дело и можда његовоме страдању и крају те динансије је и допринела његова интервенција и заштита нашега народа јер је неке изазвала, и многе оне непријатеље своје подгрејала да устану против њега… Велико је његово дело и зато није случајно име његове породице ушло у календар, а то значи у незаборав и трајно памћење Божије и Христове цркве – рекао је Патријарх пред окупљенима.

Отварању изложбе која ће трајати до 31. јула присуствовао је и председник Србије Томислав Николић и представници руске Думе.

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here