Насловна Друштво Патријарх Иринеј: Ако се искрено залажемо за своју отаџбину и народ, успех...

Патријарх Иринеј: Ако се искрено залажемо за своју отаџбину и народ, успех неће изостати

0
ПОДИЈЕЛИ

patrijarh irinej

Поглавару Српске православне цркве патријарху Иринеју вечерас је уручено признање Почасни грађанин Земуна на свечаној седници, одржаној поводом Дана Земуна, којим се обележава ослобођење у Првом светском рату, а свечаности је присуствовао и предсједник Србије, Томислав Николић, преноси Танјуг.

,,Ако се искрено залажемо за своју отаџбину и народ, успех неће изостати“, рекао је патријарх Иринеј примајући признање.

Патријарх је пожелео да Општина Земун напредује, чиме ће допринети да ,,наша лепа отаџбина полако стаје на ноге у духовном и привредном смислу“, додајући да је потребно сачувати своје име, веру, културу и да ,,останемо достојни наших славних предака“.

Председник Општине Земун Дејан Матић рекао је да је признање патријарху уручено из најдубље захвалности за показану пажњу од прве посете Земуну, па све до недавног освештања крста за нову цркву у насељу Нова Галеника.

На свечаности је уручена и Повеља о пријатељству са кључем Земуна представницима ,,Свебора“ јер су, како је објаснио Матић, наставили традицију Богојављенског пливања за крстом у Дунаву.

Отварајући свечаност Матић је нагласио да данас у Србији одлуке доносе храбри људи, који су носиоци модернизације и да у томе настоји да их прати и Земун, стварајући амбијент за економски напредак.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here