Насловна Насловна Цвјета политичка корупција: Пајовић на челу Скупштине Црне Горе

Цвјета политичка корупција: Пајовић на челу Скупштине Црне Горе

4
ПОДИЈЕЛИ

Предсједник Позитивне Црне Горе Дарко Пајовић изабран је, у вампирском термину, за новог предсједника Скупштине Црне Горе.

За избор Пајовића гласало је 42 посланика. У сали током гласања није било посланика опозиције, гласали су само посланици ДПС-а, Позитивне, СД и клубова мањинских партија.

Пајовић је нагласио да је задовољан полемиком о његовој кандидатури без обзира на политичка мимоилажења.

Посланици Демократског фронта оптужили су Пајовића и његову странку за политичку корупцију.

Они су навели да је Позитивна корумпирана и да је сједница комеморација којој фали лелекача, јер је Пајовићев избор посљедњи ексер у мртвачки ковчег црногорског Устава и демократије, као и дно од којег нема горе.

Кандидатуру Пајовића потписали су Азра Јасавић, Милутин Симовић, Суљо Мустафић, Љерка Драгичевић, Горан Тупоња, Алмер Калач, Мићо Орландић, Мевлудин Нухоџић, Обрад Станишић, Љуиђ Шкреља, Решад Сијарић, Дамир Шеховић и Генци Ниманбегу.

Абазовић: Ово је комеморативна сједница

Дарко Пајовић није каквим га представљају, тврди Дритан Абазовић из ГП УРА, иначе некадашњи члан Позитивне коју је напустио управо због Пајовића. Абазовић каже да Пајовић није ни мудар, ни храбар ни визионар – како су га страначке колеге описале.

Колико је кандидат мудар најбоље свједочи то што странка која је на изборима 2012. године имала подршку 30 хиљада бирача, сада има један одсто укупног бирачког тијела. Такође, нема већег кукавичлука него се приклонити властима на најгори корумпирани начин, а што се његове визије тиче, она се односи на фотељашку визију грабљења функција“, казао је Абазовић.

Осим тога, подсјетио је да је 27. јануара када је Позитивна гласала за повјерење влади рекао да је то ексер у мртвачки ковчег Скупштине.

„Зато је ово данас комеморативна сједница“, нагласио је он.

Пајовић је одговорио да је Абазовићев наступ доказ његовог политичког пораза унутар сопствене странке. Он је поменуо одређене људе које је назвао политичком грешком, али није прецизирао на кога мисли.

Шест од седам некадашњих посланика Позитивне данас подржава владу изборног повјерења. То је визија. То је остварење визије Позитивне о мирним и демократским промјенама. Немојте да кривите Дарка Пајовића што сте потрчали у владу Мила Ђукановића. Вас нико не тјера да сједите са Милом Ђукановићем који вам је сад дражи од Дарка Пајовића. Ви нијесте морали тамо да уђете. Јесте, а онда сте покушали све да растјерате“, казао је Пајовић.

crnogorki parlamentНа то је Абазовић одговорио да је Мило Ђукановић у тоталном нокадауну јер га спашава Дарко Пајовић.

„Зашто неко ко је имао 42 гласа 27. јануара, има потребу било кога да прими у владу ако му је савјест чиста?“, питао је Абазовић.

Пајовић одговара да не може он да буде крив што је неко ушао у владу Мила Ђукановића.

Зашто је Дарко Пајовић крив ако је неко добровољно отишао тамо? Частан је и поштен онај који је добровољно ушао тамо, а ја сам политички корумпиран, је ли?. Аман за аман, маните се више тога да сам ја кривац за све!“, поручио је Пајовић.

„Не морам ја да будем бубањ у који се удара“, каже Пајовић.

Међусобне оптужбе између Калуђеровића и Пајовића

Први пут од гласања о повјерењу влади у јануару, у парламент су се вратили посланици Демократа, Невен Гошовић и Велизар Калуђеровић. Демократе подсјећају да су изашли из Скупштине због, како кажу, политичке корупције којој су свједочили тог дана.

Нажалост, и ово о чему данас разговарамо даје нам за право да се политичка корупција наставља кроз епилог, а то је награда за оне који су учинили политичку корупцију“, казао је Калуђеровић.

Пајовић је узвратио истом мјером.

„Колега Калуђеровићу, ја мислим да сте Ви политички корупирана особа. Украли сте мандат листи на којој сте били на изборима 2012. године“, алудирајући на излазак Калуђеровића из СНП-а, и његово приклањање Демократама Алексе Бечића.

Калуђеровић је одговорио да га не чуди што Пајовић нападом покушава да побјегне од онога што је урадио 27. јануара гласао за повјерење влади Мила Ђукановића.

„Све ово личи на ‘Ти мени спаси владу, а ја ћу тебе именовати за предсједника Скупштине’. Ви сте превалили 30 хиљада људи који су Вас гласали“, казао је Калуђеровић.

Пауза због расправе о Русији

Милан Кнежевић из ДФ-а тврди да је Азра Јасавић из Позитивне казала да Русија спрема украјински сценарио у Црној Гори. Он сматра да је то монструозна конструкција.

Пошто је Јасавић будућа потпредсједница владе, ја ово доживљавам као став владе. Зато јој издајте упозорење. Нико не жели крваве сукобе у Црној Гори а, посебно то не жели нико из Русије“, каже Кнежевић.

Зато је затражио прекид сједнице, да би прочитао стенограм након чега се очекује наставак расправе.

Испоставило се, међутим, да је Јасавић казала да „не жели украјински сценарио“, што је и потврдио стенограм, који је прочитао Суљо Мустафић.

Кнежевић је кратко прокоментарисао:

„Нека јавност процијени ко је у праву“.

Пајовић Шабовићу: Немојте да кукате Позитивној што вас је неко шутнуо са власти

Огласио се и сам Дарко Пајовић први пут послије вишечасовне расправе о кандидату за предсједника Скупштине. Он је рекао да не може да прећути оптужбу Џавида Шабовића из СДП-а да су у Позитивној корумпирани људи који су подржали владу Мила Ђукановичћа 27. јануара.

Позитивној нема по коме доћи та прича. На Вашем мјесту се не бих бавио моралисањем. Немојте да кукате Позитивној што вас је неко шутнуо са власти. Нема потребе да се мени жалите и да кукакте над Вашом судбином послије 18 година у власти Мила Ђукановића. За 18 година нијесте урадили ништа од онога што је Позитивна урадила 27. јанура. Имате право да кукате, то је легитимно, али заобиђите Позитивну Црну Гору. Ако немате доказе немојте такве ствари да причате. Не због мене, него због овог дома. Вас је политичка криза катапултирала из извршне власти“, рекао је Пајовић.

skupstina„Нас нико није шутнуо, ми смо отишли сами“, узвратио је Шабовић.

Ријеч је тражила и Драгиња Вуксановић из СДП-а. Разлог је то што је Пајовић помињао њену странку. Она, међутим, није добила ријеч јер је Суљо Мустафић који сада води сједницу објаснио да је његов претходник, Милутин Симовић дозволио разговор Пајовића и Шабовића мимо Пословника.

„То што није по Пословнику је Симовићев проблем“, казала је Вуксановић.

Мустафић је, због инсистирања Вуксановић да ипак добије прилику да одговори Пајовићу, више пута запријетио да ће прекинути сједницу, али то, ипак, није урадио, као што ни посланици није дозволио да говори.

„Узимате ми ријеч у парламету, срам Вас било!“, казала је Вуксановић.

Није помогло ни што је Предраг Булатовић тражио од Мустафића да колегиници из СДП-а дозволи да се огласи.

Након свега, Емило Лабудовић је оцијенио да је једина примјерена ствар да се одржи минут ћутања за Скупштину Црне Горе.

„И да доведемо некога да залелече. Ово је завршни чин убијање Скупштине Црне Горе“, казао је Лабудовић.

Јасавић: На све политичке отрове постали смо имуни

Азра Јасавић је, у име предлагача, рекла да је Пајовић гаранција за политичку стабилност, који ће, како је казала, несумњиво својим ауторитетом, као предсједник Скупштине дати пуни допринос наставку евроатлантских интеграција и демократизацији Црне Горе.

Као кључни политички актер у последњим мјесецима, Позитивна Цма Гора није посустала под различитим недемократским притисцима, већ је одлучно обезбиједила мирне и демократске политичке промјене, уз одржање мира и стабилности. Гаранција за политичку стабилност јесте Дарко Пајовић који ће несумњиво својим ауторитетом, као предсједник Скупштине дати пуни допринос наставку евроатланских интеграција и демократизацији Црне Горе“, казала је Јасавић.

Додала је да су према Позитвној усмјерени политички отрови.

„На све политичке отрове постали смо имуни“, нагласила је она.

Осврнула се и на критике опозиције да је Позитивна издајничка партија.

На нашим леђима су ушли у владу, али наша леђа могу да истрпе терет који је у интересу грађана Црне Горе. Ово није политичка корупција већ испуњење обећања од прије четири године. Позитивна је остварила своју прву мисију, а то је помирење. Испунили смо обећање да нећемо ни са оваквом влашћу нити са оваквом опозицијом. У овој влади изборног повјерења је обједињен дио традиционалне власти и и опозиције. На боље ће се мијењати и једни и други“, вјерује Јасавић.

„Позивам вас да ме аргументима демантујете. Бујрум!“, нагласила је она.

Кнежевић каже и да је премијер Мило Ђукановић формирањем владе изборног повјерења од остатака опозиције направио политичке зомбије. Он нову извршну власт назива „свадбом изборног повјерења“.

„Младожења је Позитивна, анђибула је УРА, војвода је СДП, а Демос стари сват. Хит свадбе је пјесма ‘У овој се влади, вели, ради све што Мило жели’“, рекао је Кнежевић.

ДПС за Пајовића

Посланик Обрад Станишић казао је да ће Демократска партија социјалиста (ДПС) подржати избор Дарка Пајовића за предсједника парламента.

Знамо да је Позитивна гласала за повјерење влади Мила Ђукановића. Казали су да је то политичка корупција, а није била политичка корупција то што за владу није гласао наш тадашњи коалициони партнер. Ја мислим да није било корупције ни у једном ни у другом случају. То се дешава“, казао је Станишић.

Додао је да је Позитивна прва рекла да неће на протесте са онима који су против НАТО интеграција.

„Подредили су партијске интересе националним интересима“, сматра Станишић.

Кнежевић: Избором Пајовића биће ударен посљедњи ексер у мртвачки ковчег црногорског Устава и демократије!

С друге стране, Милан Кнежевић из Демократског фронта каже да због свега што је чуо о Пајовићу има осјећај да Скупштина бира папу, васељенског патријарха или апостола, а не предсједника, како је рекао, њиховог неугледног дома.

Ми овдје битишемо поред живог свеца. Дозволите да будем јеретичан. Избором Пајовића биће ударен посљедњи ексер у мртвачки ковчег црногорског Устава и демократије“, рекао је Кнежевић.

Подсјетио је да је на посљедњим изборима у Никшићу, опозиција са Позитивном могла да формира власт и смијени ДПС.

Потом је стигла је уцјена Дритана Абазовића да Србин не може да буде градоначелник, да признамо геноцид у Сребреници и да признамо Косово. Шта се онда десило? Родио се Драго Ђуровић који је симбол политичке корупције, и ДПС је освојила власт. Тада су се родиле прве симпатије између Позитивне и ДПС-а“, каже Кнежевић.

skupstina-crne-gore_cdm-meКнежевић каже и да је премијер Мило Ђукановић формирањем владе изборног повјерења од остатака опозиције направио политичке зомбије. Он нову извршну власт назива „свадбом изборног повјерења“.

„Младожења је Позитивна, анђибула је УРА, војвода је СДП, а Демос стари сват. Хит свадбе је пјесма ‘У овој се влади, вели, ради све што Мило жели’“, рекао је Кнежевић.

Бојанић: Позитивна се распала због Пајовића

Независни посланик Младен Бојанић рекао је да нема више дилеме око улоге „ово мало Позитивне што је остало“. „Кажем ово мало, јер је то мало негдје око десет или 15 одсто од оног што је било 2012“.

Кажем ‘оно мало’ јер је остало десет до 15 одсто од онога што је било 2012. године. Театар апрусрда у парламенту је прешао у право луткарско позириште гдје ће лутке играти како газда конце вуче. Маске су остале за нама, њих нема и више се неће моћи користити. Политичка корупција је добила лице. Овај политички систем је дотакао дно. Не може горе од овога данас“, каже он.

Додаје да се Позитивна распала управо због Пајовића.

„То је човјек који је поништио сва страначка акта, ударао печат на лажна саопштења, слао записнике са никад одржаних сједница. Ето у кога се ви уздате. Замислите шта вас чека у Супштини. Мада, знам ја зашто сте га изабрали”, рекао је он.

Подсјетио је посланике ДПС-а који ће га гласати да их је Пајовић оптуживао да краду док им СДП држи врећу.

“Сада је врећа нашла закрпу”, рекао је Бојанић.

СНП: Пајовић покренуо аферу “Снимак”, а сад прихвата да буде кандидат ДПС-а

Ни СНП неће гласати за Пајовића. Шеф клуба посланика Социјалистичке народне партије, Александар Дамјановић, казао је да је предлог за Пајовића стигао од 13 посланика из шест партија које у овом тренутку чине нову парламентарну већину.

“Овдје се ради о компензацији. Суштински, не добијамо искорак. Да је ово био приједлог опозиције која је 27. јануара гласао против владе, са СНП-ом би се могло преговарати”, рекао је он.

Мислим да није добро да се прихвати кандидатура оног који је заслужан за покретање афере ‘Снимак’, онај који је акта о афери дао једној дневној новини, а да сада тај кандидат прихвати да га предложе они који су били кључни бенефицијари афере ‘Снимак’“, казао је Дамјановић и позвао Пајовића да одустане од кандидатуре.

Шабовић: Пајовић је стечајни управник Скупштине

Политичка корупција је ушла у завршну фазу када је Позитивна у јануару гласала за Ђукановића, каже Џавид Шабовић из СДП-а.

Skupstina CRne Gore-502„Тада је самодрзац вантјелесно задовољио Пајовића. Кад не може Маровић, добар је и Пајовић. Постављају га за стечајног управника Скупштине. Жао ми је Милутина Симовића, он ништа није добио. Био је потпредсједник Ранку, а сад Дарку. Ја нијесам знао колико је Ранко добар док није дошао Милутин. Првог дана је забранио посланицима да постављају питања, а новинарима да раде“, рекао је Шабовић.

Либерали и ГП УРА неће гласати за Пајовића

Милош Конатар из ГП УРА подсјетио је на неке раније Пајовићеве изјаве. Између осталог, Пајовић је новинарима својевремено рекао да је једини циљ Ђукановића само власт.

Пајовић је у једном интервјуу рекао да Ђукановићу неће бити тешко да прве замијени другима, друге трећима итд. Видимо да је Дарко Пајовић постао замјена СДП-а“, казао је Конатар.

„Запитао се и да ли су му грађани дали глас да иде са ДПС-ом. Рекао је ‘Не! То су непринципијелне коалиције. А, данас њихов глас иде ДПС-у“, подсјетио је Конатар.

Каже и да се данас у парламенту дозива Кривокапић који би замијенио Симовића на мјесту предсједника парламента.

„А, ја вам кажем да ћемо сви дозивати Симовића кад будете видјели како ће Пајовић да води сједнице и на шта ће овај парламент да личи“, рекао је Конатар.

Фронтовци Пајовићу нуде мјесто предсједника владе

Демократски фронт опет позива све странке из опозиције да у парламенту смијене владу Мила Ђукановића.

„Пајовићу, с Вама имамо већину. Хајде! Даћемо Вам све. Ево, будтите и предсједник владе! Али, ви то не смијете. Ви сте подобна НАТО опозиција и власт. Због тога не смијете да уђете у власт са онима који представљају изборну вољу грађана“, рекао је Кнежевић.

Поповић: ДПС и Позитивна да потпишу споразум

Андрија Поповић из ЛП предлаже да Позитивна и ДПС, прије гласања о Пајовићу које ће бити тајно, потпишу коалициони споразум.

„Тако ћемо сазнати ко је већина, а ко мањима. Нема потребе за политичком импровизацијом“, каже Поповић.

Иронија у Скупштини: “Предсједниче, новинари су ушли, одмах их избаците!”

Засиједање Скупштине Црне Горе још једном је почело у знаку полемике о присуству медија у сали. Данас је, за разлику од јучерашње сједнице, сниматељима и фоторепортерима дозвољено да уђу у салу да би снимили атмосферу међу посланицима. То је био повод да се огласи посланик Демократског фронта, Милан Кнежевић који се послужио иронијом на рачун в.д. предсједника парламента Милутина Симовића који је јуче медијима забранио да одраде свој посао.

Предсједниче, новинари су ушли! Може нешто страшно да се деси, одмах их избаците напоље! Ушли су, никога нијесу питали. Јесмо ли угрожени, имамо ли разлога да страхујемо? Било би погубно ако неко од новинара убије неког од посланика”, шаљиво је констатовао Кнежевић.

“Не видим разлог за панику због суочавања са медијима. Иначе, видим некакве црне тачке у медијима данас. И ја их видим међу медијима”, узвратио је Симовић.

“Једина тамна, не тачка него мрља, били сте управо Ви који сте изигравали тетка Ким Џонг Уна”, рекао је Кнежевић.

Симовић је одговорио да се не би изненадио да га сјутра дочека нова примједба ДФ-а.

“Нпр. да нијесте најсрећнији сопственим ликом у медијима. Вјерујте да не могу да утичем на то. Момчина био, момчина остао”, рекао је Симовић.

Радуловић: Ранко, врати се!

Затим се огласио и потпредсједник парламента из ДФ-а, Бранко Радуловић који је зажалио што Ранко Кривокапић више није шеф Скуопштине.

„Ранко, врати се!“, повикао је Радуловић.

Потом се огласио и сам Кривокапић, први пут послије 13 година, не са чела Скупштине већ из посланичке клупе.

„То што сте јуче забранили медијима да уђу није био ни договор ни пракса. То је било укидање јавности Скупштине. И кад радимо лоше, људи то треба да виде“, рекао је Кривокапић.

ПОДИЈЕЛИ

4 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Za samo tri i po godine ova partija promijeni cijeli program. Stvarno je porazno da onaj koji je otkrio aferu Snimak danas biva kandidat tog istog DPS-a

 2. 0
  0

  ¨“PUČINA JE JEDNA STOKA GRDNA“!!!USTANI STOKO !KAKO VAS JUTROS NIJE SRAM STOKO?GLEDALI STE SINOĆ NA TV BASTILJI PRENOS ZAVRŠNE ŽALOIGRE U REŽIJI NAJVEĆIH NEPRIJATELJA CRNE GORE.POGLEDAJTE CRNOGORCI SPISAK 13 LIKOVA KOJI SU PREDLAGALI NAJVEĆEG NESOJA U NOVIJOJ ISTORIJI CRNE GORE DA ZASJEDNE MJESTO KOJE SU NEKADA ZASJEDALI NAJPAMETNIJI,NAJČASNIJI I NAJHRABRIJI CRNOGORCI,VOJVODE I VELIKE VOJVODE.DANAS OD OVIH TRINAEST LIKOVA 9 PRIPADA ONIMA ČIJI SU PRECI KROZ ISTORTIJU SVE ČINJELI DA NESTANE CRNE GORE I CRNOGORACA,KOJI SU PODRŽAVALI I SA NJIMA SUDJELOVALI U SVIM ZLOČINIMA SVE NEPRIJATELJE CRNE GORE OD MLEČANA,TURAKA,AUSTRUGARA,NJEMACA ,ITALIJANA I DANAS NATO FAŠISTA.ONA DRUGA 4 LIKA PRIPADAJU KOMUNJARSKIM NESOJIMA KOJI SU STALJINOV ŠINJEL ZAMIJENILI JEVROATLANSKIM ŠINJELOM,SRAMNO DA SRAMNIJE OVE GORE NIJESU VIĐALE.ŠTA NAM PORUČUJU OVI SRAMNI LIKOVI?PORUČUJU DA NAS CRNOGORACA VIŠE NEMA ,DA SU NAM UZELI JEZIK,DRŽAVU,IME,ISTORIJU I DA RQADE NA TOME DA NAM UZMU VJERU I NADU.A VAS STOKO NIJE SRAM VAŠEG NARAŠTAJA KOJI ĆE VAS USKORO PITATI ZAŠTO STE TO DOZVOLILI DA VAM ČINE ,DA VAS PRETVARAJU I NIJEME SVJEDOKE NAŠE PROPASTI I PROPASTI SVOGA NARAŠTAJA.
  USTANI STOKO I ZBACI SA SEBE GLIB KOJIM SI ZAMETAVAN 30 GODINA!!!

 3. 0
  0

  Kad me već i ovo pitate, da vam odgovorim: ovoga puta, dakle, neću biti iskren, što toplo preporučujem i tebi, jer nas niko ništa ne pita, pa prema tome, možemo do mile volje, mlatiti praznu priču o tzv. slobodi, parlamentarizmu, lljudskim pravima, mondijalizaciji, nesvodivim razlikama, itd. itd.
  Prehrambeni riječnik servira nam termin – banket, kojeg ovdje nećemo secirati, čisto pristojnosti radi, budući da živimo još jednu godinu sirotinjske zabave. Međutim, postoji i sve više zauzima maha new age bulshit stori koja veli (ako čitate Moć podsvijesti i sličnu literaturu), da je, između ostalog, siromaštvo porok! Da, tebi se obraćam, i stoga ti ponavljam: ako su ti prazni džepovi, onda si sklon da uživaš u siromaštvu, u bogougodnoj poziciji koja ti obećava sedmicu u zagrobnom životu. Zato, blago onome koji nije svijestan!
  Nego, gdje smo ono stali?… Rekosmo li – banket? Oh, tu smo, u slobodno govoreći, versajskom bludu menija, gdje od rakuna do maznih jagoda, kilometarski sto nudi još bocu šampanja ogromnu kao vimbldonski pehar. Dok Pajkiju uši rastu, i slatka mu se karijera osmjehuje, on blago podiže ruku, i kaže: M’sje, može jedna kifla sa osunčanim, koketnim prelivom, koji se sastoji od ugroženih pečuraka napucanih toskanskim vincem! (Bogo moj, ne bez razloga, sjećanje me vraća F. Rableu, tom geniju kulinarske književnosti, koji je od menija napravio metafizički lavirint, te nije čudo što mu se u toj misiji pridružio A. Žari, koji Kralja nije mogao zamisliti drukčije osim kao predimenzioniranog trbonju koji operisan od ukusa, uživa u svim dragocjenostima koje sobom nose smrtno opasne kalorije… Eto tako, pa se vi i dalje cenkajte sa cveklom, i kukumačite nad karfiolom, i raspravljajte sa raštanom: na banketu, samo živi jastog, potentna višnja, i stidljiva prepečena lubenica, jer, uvaženi moji, ne slavi se svaki dan Pajkijev dolazak na vrh svih institucija. I, nek’ mi se dozvoli ovom prilikom, ali već po hrani možemo izračunati dokle se razvio pomenuti snobizam, a što se, pak, mene tiče, ja ti brale moj mogu o parizeru i sardini, i to koliko ti drago, ne marim ti puno za voće i povrće, i druge namjernice koje danas spadaju u čist elitizam staomaka. Slažem se, treba spustiti loptu, i umjesto platonizma, malo više govoriti o pijačnom stanju stvari!)
  Ako sam dobro razumio, pitate me, jel’ da, šta je mezio policajac sa pendrekom? Taj vam, znate kako, više preferira zeleniš, ali dobro prokuvani i dinstani, valjda po ugledu na tenisera u penziji, nastoji da hrani priđe s emacipatorske strane (samo lako varljivo, molim, samo lako varljivo!) vidjevši u hebu i soli još jedan način da se stvar maksimalno ispozira, onako napućenih usana, Goca vam se zanima samo listovima, daleko je on od sudžuka i sira, još dalje od njeguškog pršuta, uz malo laganog vina, u obzir može doći tek palmina špica, ili krilo morske ribe, dok šapće na uho diplomati koji sve i dalje ozbiljno i upitno premjerava: Profesore, dobro ste kazali, diplomatija iziskuje da se hranimo isključivo onim namjernicama koje neće ostati između zuba!
  Azra – pa ona je rekla kako je, ako me sjećanje dobro služi (djeco moja ne zamjerite, ipak sam ja čičica u godinama, i jako mi teško ide da pohvatam sve date pojedinosti, i stoga budite milostivi kad su ovi „komentari“ u pitanju), Pozitivna postala imuna na sve političke otrove. Očigledno u dubokoj paranoji, Azra nije ni prišla stolu, cirkajući Evian vodicu, bijaše obuzeta sledećim mislima: Nema šta, Pozitivna je na pravom kursu, iako je Pajki samo tehničko lice Skupštine, pred nama su bolji dani, ako je Crna Gora za samo deset godina nezavisnosti (i hiljadu godina državnosti!) uspjela toliko toga dobrog da uradi, vala ćemo uspjeti i mi, podruku sa Demosom, omastićemo brke na jedan drugi način. – To je, ukratko, bila noć skuplja vijeka, gdje se ije i pije bez računa, sve za dobro naroda, kome se u frižideru uveliko nahvatala paučina.
  Pozdravimo se: SLOBODA ILI NIŠTA!!!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here