Насловна Политика Париз: Антимуслимански инциденти у порасту

Париз: Антимуслимански инциденти у порасту

0
ПОДИЈЕЛИ

После исламистичких напада овог мјесеца у Паризу у Француској је у протекле двijе недjеље регистровано 128 актова против муслимана, док их је скоро исто толико укупно пријављено током 2014, саопштила је данас Национална опсерваторија против исламофобије.

policija_francuska_pariz

Властима је пријављено 33 напада на џамије и 95 пријетњи после напада које су тројица француских џихадиста извели од 7. до 9. јануара у Паризу и околини, а у којима је убијено 17 људи, док је укупно 133 таква инцидента забиљежено током цијеле прошле године, преноси АФП.

Биланс инцидената регистрованих у протекле двије недјеље не обухвата инциденте у Паризу и околним областима, пошто полиција за тај дио земље тек треба да објави податке.

Број антимуслиманских инцидента у 2014. години опао је за 41 одсто у односу на 2013. годину, наводи Национална опсерваторија против исламофобије.

Међутим, ти подаци нису реални, пошто многи муслимани не желе да систематски пријављују случајеве ксенофобних актова, јер су убијеђени да се тако нешто неће поновити, али се, нажалост, такви случајеви често понављају, закључује организација са сједиштем у Француској.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here