Насловна Политика Парастос за страдале у НАТО бомбардовању на сјеверу Косова и Метохије

Парастос за страдале у НАТО бомбардовању на сјеверу Косова и Метохије

0
ПОДИЈЕЛИ

Парастосом жртвама, који је служен у храму Св. Димитрија у Косовској Митровици јутрос је почело обиљежавање годишњице НАТО бомбардовања.

BOMBARDOVANJE-pristina

Парастосу су поред грађана присуствовали представници Канцеларије за Косово и Метохију, представници општина са сјевера Косова и начелник косовскомитровицког Округа Васо Јелић.

Након парастоса положени су вијенци и цвијеће на споменик “Истина” који се налази код главног ибарског моста у Косовској Митровици.

Градоначелник Сјеверне Митровице Горан Ракић подсјетио је да је пре 16 година 19 чланица НАТО-а започео рат против СР Југославије који  је однио на хиљаде невиних живота и изазвао катастрофална разарања земље.

Ракић је рекао да је поражавајућа и срамна чињеница што је НАТО своју војну акцију назвао “Милосрдни анђео” и то што су све невине жртве прогласили колатералном шетом.

“Са овог мјеста поручујем НАТО генералима и онима који су одлучивали да нису ваше бомбе биле милосрдни анђео, да све жртве – наши анђели ниси колатерална штета. Ваше бомбе су сијале смрт, а све наше невине жртве – наши анђели имају своја имена и презимена и страдали су од ваше немилосрдне руке“, поручио је Ракић.

И у другим општинама на сјеверу Космета на сличан начин се обиљежава годишњица НАТО бомбардовања Србије.

У Косовској Митровици у подне је најављена протестна шетња од главног ибарског моста до некадашње зграде СУП-а коју је у бомбардовању 1999. године уништена, а на чијем мјесту се данас налази зграда Филозофског факултета.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here