Насловна Друштво Пао водостај у Паризу, порастао на северу Француске

Пао водостај у Паризу, порастао на северу Француске

0
ПОДИЈЕЛИ

Набујала река Сена у Паризу се повукла пошто је претходно водостај порастао на највиши ниво у последње три деценије. Пажња је сада усмерена на друга подручја Француске где расте опасност од поплава.

Водостај Сене у француској престоници је почео да пада са јучерашњег врхунца од 6,10 метара, па је до јутрос у осам часова пао на 5,77 метара, објављено је на сајту француског Министарства заштите животне средине, пренела је агенција АФП.

Упозорења на опасност од поплава су, међутим, издата за два округа у северној француској покрајини Нормандији, иако су од синоћ ублажена са црвеног на наранџасти аларм.

Национална хидрометеоролошка служба предвиђа да ће киша и данас падати у већем делу земље.

Власти округа Сен-Маритим у Нормандији наводе да поплаве засад нису изазвале већу штету.

У неким деловима Нормандије је забрањен саобраћај а, иако је у граду Руен на северу земље порастао водостај Сене, та река ипак није пробила насипе.

У Паризу су и даље, трећи дан заредом, затворени музеји Лувр и Орсеј, који се налазе на супротним странама реке Сене. Њихово поновно отварање је планирано за уторак.

Ти музеји су затворени како би запослени пред налетом воде могли да спасу уметнине тако што ће их из подрума и нижих спратова преместити на више спратове.

Широм Европе је у поплавама страдало најмање 18 људи, а бујице су обарале дрвеће, блокирале путеве и железничке пруге и заробиле људе у својим кућама.

ПОДИЈЕЛИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here