Насловна Политика Паника у америчком Конгресу: Нова руска технологија угрожава безбедност САД

Паника у америчком Конгресу: Нова руска технологија угрожава безбедност САД

0
ПОДИЈЕЛИ

Планови да се одређивање локације са које долази позив за помоћ на број 911 у Америци од сада врши путем руског сателитског система ГЛОНАСС изазвали су у Конгресу САД много брига за националну безбедност. Паника је настала упркос уверавања телекомуникационих компанија да ће употреба технологије која је руска верзија ГПС-а, бити ограничена и моћи ће да спасава животе у хитним ситуацијама.
glonass
“Раша тудеј” пише да је конгресмен Мајк Роџерс, председавајући Подкомитета за оружане службе, послао министру одбране и директору националне обавештајне службе (ДНИ) након што је сазнао за намере америчке Федералне комисије за комуникације (ФЦЦ).

„Имајући у виду претњу по свет коју представља Русија Владимира Путина, не може ваљда озбиљно да се разматра да се САД ослањају на систем који под диктаторовом контролом за бежично лоцирање позива на 911 – пише у документу који је објавио конзервативни “Вашингтон тајмс”.

Путин највећа претња Америци у овом тренутку

Према Роџерсу, републиканцу из Алабаме, “одговор Америке хибридном ратовању Русије, варању око споразума о контроли наоружања, незаконитим инвазијама на суверене нације и изнуде засноване на поседовању енергената мора да буде општа изолација и адекватни одговор”.

Овај конгресмен је затражио од Министарства одбране и ДНИ да детаљно наведу опсег коришћења ГЛОНАСС-а и утицај на националну безбедност САД чињенице да Русија обезбеђује сателитску комуникацију.
911 usa
План за коришћење руског система развила је група коју чине највећи амерички мобилни оператери заједно с Удружењем званичника задужених за јавну безбедност.комуникације и Удружењем за национални број за помоћ.
Линију 911 у Америци користи полиција

Намера им је да унапреде могућност полицији и хитним службама да лоцирају људе на основу позива са њихових мобилних телефона.

„ГЛОНАСС је изабран уместо сличних система наоправљених у САД зато што они не покривају тражену територију – каже Треј Форџети из Удружења за национални број за помоћ.

Поред тога, ГЛОНАСС је много бољи од ГПС-а у лоцирању мобилних телефона када је позив упућен унутар зграде.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here