Насловна Насловна Паљење Балкана – од Македоније до Републике Српске (ВИДЕО)

Паљење Балкана – од Македоније до Републике Српске (ВИДЕО)

1
ПОДИЈЕЛИ

Дестабилизација Балкана очигледан процес, а регион изложен агресији мирним путем, да би у Македонији, Српској, а можда и Србији, били доведени на власт они који су по вољи Запада. То је речено је на конференцији “Паљење Балкана – од Македоније до Републике Српске”, коју је у Београду организовао Центар за развој међународне сарадње.

Предсједник Српске Милорад Додик упозорио је на оркестрирарне и договорене притиске на РС, и да у БиХ постоје странци, који су фрустрирани неуспјехом да доведу до краја процес разградње Републике Српске.

За обојене револуције карактеристично је да се прво криминализује руководство, а потом се користе социјална питања, уз очекивање да се јавност окрене против личности, каже предсједник Додик.

У БиХ, каже, много је странаца који имају интерес да спроводе такве концепције. Прије неколико година запалили су Федерацију, али им је пропао план да ће тако учинити и са Српском.

„Сада су под притиском одређених планова који су раније договарали формирали неку причу о опозицији која покушава да прави протесте, наравно, видјели сте, ја не желим ништа на ту тему да кажем. Онај који је хтио да буде објективан могао је да види на који је то начин завршено, и мислим да је то мјера када можете да се супротставите и мјесто у коме не смијете да оклијевате. Мислим да би све друкчије било да није било митинга него је организовала моја политичка партија у тренутку и у вријеме када су они одржавали протест – сада би имали по Бањалуци нешто слично што сада имате у Македонији“, сматра Додик.

Република Српска мора се чувати не само у Бањалуци, већ и у Сарајеву, каже предсједник Додик. Брине га чињеница да Европа каква је била некад више не постоји,и рјешавајући своје проблеме договара се с Турском, која се годинама укуључује у рјешавање бх. проблема.

dodik

„Ми смо ових дана већ колатерална штета или покушај да се убаци у колатералну штету односа који су између Европе која не може да ријеши питање милион и по избјеглица, него је доведено до пропасти и сада када јој кажете, онда се љути на вас и каже – он није за дијалог или неко, било ко други. Можете бити прихватљиви само ако ћутите“, изричит је Додик.

Они који покушавају да сруше Додика исто раде и са Груевским у Македонији, а сутра ће покушати са Вучићем, јер не требају јаки, већ слаби политичари, каже аналитичар Драгомир Анђелковић.

„Циљ евроатлантских центара моћи да заокруже своју доминацију над Балканом, да све оне који нису спремни слепо да их следе – склоне, инсталирају политичке гарнитуре који ће мислити шта је циљ Вашингтона и Брисела, а не шта је добро за њихову земљу“, сматра Анђелковић.

Западне земље примјењују доктрину да је режим прихватљив ако одговара њиховим интересима, као што је случај у Црној Гори, каже уредник портала ИН4С Гојко Раичевић.

Активности Запада на Балкану мотивисане су слабљењем руског утицаја тако што ће Нато контролисати простор на коме живе Срби.

„Након тога сви потенцијали Запада концентрисаће се и на реализацију обојених револуција у РС и Македонији, а кроз 4-5 година Србија би могла у потпуности бити окружена НАТО-земљама и временом постати њен посљедњи плијен“, додаје Раичевић.

„Важност заустављања НАТО у Црној Гори данас упоредива је са заустављањем Турака и Татара на Газиместану и Куликовом Пољу“, истакао је Раичевић

Над Балканом се надвијају црни облаци, речено је на скупу, и закључено да само заједно, солидарношћу и јачањем патриотске свијести можемо спријечити да Балкан буде буре барута.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here