Насловна Политика Пала хрватска Влада: Орешковићу изгласано неповјерење

Пала хрватска Влада: Орешковићу изгласано неповјерење

0
ПОДИЈЕЛИ

Сабор Хрватске изгласао је данас неповерење влади Тихомира Орешковића.

На приједлог Хрватске демократске заједнице (ХДЗ) чији министри нијесу присуствовали расправи са 125 гласова за, два суздржана и 15 против изгласано је неповјерење Орешковићу.

Током саборске расправе, премијер Орешковић је одбацио све наводе из захтјева владајуће Хрватске демократске заједнице (ХДЗ) за његов опозив и оцијенио да су све оптужбе лажне и неосноване, преноси Н1.

„Прави разлог за рушење Владе је тај што сам због заштите националних интереса почео да радим на рјешењу спора Ине-Мол кроз наставак арбитраже и нове преговоре, што некима није одговарало. Остаће забиљежено да је ова влада пала, ако тако одлучи Сабор, ради личних интереса појединаца. Покушао сам то да спријечим и то је моја једина кривица“, рекао је Орешковић.

Како је додао, поносан је на све што је направио као предсједник Владе, а свој говор је завршио реченицом: „Нека драги Бог чува Хрватску!“.

Опозивом премијера пада цијела влада, а потом почиње да тече рок од 30 дана у којем парламентране странке могу да формирају нову већину и именују новог мандатара.

Уколико до тога не дође, расписују се превремени избори.

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here