Насловна Политика Пак Станковић: При крају израда платформе о Космету

Пак Станковић: При крају израда платформе о Космету

0
ПОДИЈЕЛИ

Савјетница предсједника Србије Станислава Пак Станковић изјавила је данас да је при крају израда платформе о Косову и Метохији и да Србија неће признати Космет.

stanislava-pak-stankovic_660x330

Пак Станковић је указала да Космет није ништа урадио на формирању заједнице српских општина, а на питање новинара да ли ће Србија морати да призна Космет прије уласка у ЕУ, одговорила је „не, ми то нећемо учинити“.

Савјетница предсједника Србије је у Јутарњем програму ТВ Пинк, такође, рекла да би Хрватска сада требало да буде домаћин званичницима из Србије, да су односи између Србије и Хрватске мало отоплили и да је политичка стабилност битна и због инвестиција које се очекују.

Пак Станковић је истакла да има више кандидата за управљање „Жељезаром Смедерево“ и да је сигурна да ће бити изабрани најбољи.

На питање о повратку бизнисмена Богољуба Карића, Пак Станковић је одговорила да би Карић, који је прошао успоне и падове, требало као свако, ко је био мета напада да каже шта има и да се о томе изјасне правосудни органи. Ако за то постоје елементи, треба да буде процесуиран, а ако не, да буде ослобођен.

Говорећи о влади у сјенци, коју је формирала ДС, Пак Станковић је оцијенила да демократски картел по сваку цијену настоји да задржи позиције које су им омогућавале да више од деценије пљачкају грађане Србије, да немају платформу, ни идеју око које су се окупили, да желе да се рекламирају и да су их грађани прозрели да они немају политички кредибилитет.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here