Насловна Политика Пајовићу закон у микрофону лежи

Пајовићу закон у микрофону лежи

3
ПОДИЈЕЛИ

Почетак данашњег рада у Скупштини Црне Горе посвећеној Резолуцији о подршци учлањењу Црне Горе у НАТО обиљежила је расправа о гашењу микрофона по истеку времена за говорење. То значи да гледаоци неће моћи да их чују ако наставе да причају.

Због тога је негодовао Милан Кнежевић, истичући да Пајовић на овај нан жели да „тренира строгоћу“.

“Немојте да је коме пало на памет да ми искључи микрофон док ја будем говорио о резолуцији у НАТО”, поручио је он предсједнику Скупштине Дарку Пајовићу.

Демократски фронт је тражио паузу због “хитне сједнице колегијума”, а Пајовић је прихватио тај предлог.

“И, молим Вас да кривицу за електронско гашење микрофона не упућујете мени. Нити сам то предложио, нити то оспоравам”, додао је Пајовић.

На резолуцију је поднијето неколико амандмана.

СДП тражи да резолуција садржи став о политичкој одговорности чланова политичких партија за доказана дјела корупције на високом нивоу. Како су објаснили, мотив је то што “дио црногорских партија остаје недоречен” тим поводом, прозивајући тако ДПС након оставке Светозара Маровића који је изашао из партије пошто је признао кривицу за организовање криминалне групе која је државну касу и буџет Општине Будва оштетила за десетине милиона еура.

С друге стране, НОВА, Демократска партија и Покрет за Пљевља траже да резолуција садржи ставку која се односи на организовање референдума о НАТО. Исту идеју има СНП која ће, како је најавила, Скупштини послати посебну резолуцију којом се тражи изјашњавање грађана о чланству у алијанси.

У расправи не учествује Демос јер је то, како су објаснили, нова представа за јавност и то у моменту врхунца економског, политичког, корупционашког хаоса у земљи.

На сједници је претходно прихваћен предлог именовања чланова жирија за додјелу Тринаестојулске награде. За предсједника је именован Гојко Кастратовић, три остала члана жирија су Игор Лакић, Миомир Војиновић и Асим Диздаревић.

ПОДИЈЕЛИ

3 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Нијесам могао повјеровати својим очима – пренос ш(сј)еднице Скупштине Црне Горе – на ИН4С натписан Аднановом чиргилицом!?

 2. 0
  0

  Е свашта, добро дошао на интернет. Биће за тебе још изненађења, али стрпљиво, схватићеш.

 3. 0
  0

  “Немојте да је коме пало на памет да ми искључи микрофон док ја будем говорио о резолуцији у НАТО” Knezevic – Primitivizam ili bolest? Ili i jedno i drugo?

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here