Насловна Друштво Пајовић тражи контролно саслушање Гвозденовића и Баровића

Пајовић тражи контролно саслушање Гвозденовића и Баровића

0
ПОДИЈЕЛИ

Посланик Позитивне Црне Горе Дарко Пајовић иницираће контролно саслушање министра одрживог развоја и туризма Бранимира Гвозденовића и директора ЈП “Морско добро” Рајка Баровића због, како тврди, незаконите наплате накнада за коришћење викендица на локалитету Ада Бојана, које су иначе нелегално саграђене и потрошње финансијских средстава која се тим путем убирају, а да се не зна гдје тај новац завршава.

DarkoPajovic

„Такође, убирање прихода са овог локалитета не прати ни приближно иста улагања на територији Општине Улцињ одакле се приходи инкасирају. Према подацима из финансијских извјештаја ЈП Морско добро, само у 2012. и 2013. години закључени су уговори о закупу викендица у вриједности преко 3,2 милиона еура. Поред тога што наплата накнада, за коришћење викендица на Ади Бојани, нема законског утемељења, ипак се наплаћује и то од 2008, а да нико не зна гдје тај новац завршава“, казали су у Позитивној.

Такође, додају они, у новом Каталогоу објеката на Бојани из 2010 ЈП МД је додавало нове објекте, иако Каталогом из 2008. није предвиђена изградња нових објеката.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here