Насловна Друштво Падају и прве оставке због „преписивања“ од Хрвата

Падају и прве оставке због „преписивања“ од Хрвата

1
ПОДИЈЕЛИ

Чланови радне групе за израду програма за Физичко васпитање поднијели су неопозиву оставку због преписивања образовне реформе за тај предмет од Хрватске.

Министарство просвете је саопштило да ће надоканде које су добили по том основу биће враћене у буџет.

Став Министарства просвјете од откривања афере са преписивањем хрватских планова био је да се морају казнити неодговорни појединци.

Када је процурела информација о крађи дијела хрватског курикулума у црногорски основношколски програм за Физичко васпитање, Завод за школство одржао је, по захтеву Министарства просвјете, састанак са члановима радне групе коју је формирао са циљем израде овог предметног програма.

„Након састанка, чланови Комисије у саставу: Алдијана Муратовић, Данијела Булатовић и Нико Раичковић поднијели су неопозиву оставку на чланство у радној групи за израду програма, те ће износ који су примили по основу ангажмана за рад у Комисији бити враћен у буџет“, наводи се у саопштењу Министарства просвјете.

Ово је у држави отворило полемику да ли ће ђаци  од наредне школске године дијелом учити и према плановима и програмима које су осмислили наставници у Хрватској или не, пише Тањуг.

Начелник Одсјека за истраживање и развој образовног система у Заводу за школство Радоје Нововић демантовао је оптужбе да су преписали програм за физичко васпитање од Хрвата.

Нису, категоричан је он, хтели да присвоје нешто „што је туђе“, преноси Тањуг.

Извор: Агенције

 

 

 

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    ne mogu a da ne prokomentarišem ,teško da bi u bilo kojoj zemlji, pa i zemljama trećeg svijeta ,ovakvi stručnjaci mogli da rade nacionalne planove

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here