Насловна Друштво Озон: Данас перформанс испред парламента

Озон: Данас перформанс испред парламента

1
ПОДИЈЕЛИ

mjestani-beransela-ponovo-blokirali-deponiju-slika-225666Еколошки покрет Озон и грађани Мјесне заједнице (МЗ) Берансело организоваће данас перформанс испред државног парламента и затражити од посланика да се укључе у рјешавање проблема који је, како тврде, давно превазишао локални контекст и надлежност градске управе.

Како је саопштено из Озона, намјера организатора је да перформансом, који ће почети у минут до 12, још једном укажу на екоцид на Васовим водама и системско насиље над мјештанима који покушавају мирним протестима да заштите право на здраву животну средину.

Из Озона подсјећају да су у претходне три године аргументовано указивали на лоше одлуке, идентификовали неправилности у процедурама, давали конкретне предлоге и алтернативе, иницирали састанке са извршном власти и мјештанима и покушавали да буду медијатор у цијелом процесу.

„Како смо на све то од извршне власти добили у највећој мјери ћутање администрације и манипулације јавности, сматрамо да је Скупштина права адреса у еколошкој држави на коју се треба обратити и тражити да се посланици активно укључе у рјешавање проблема који је давно превазишао локални контекст и надлежност локалне управе“, каже се у саопштењу.

Наводи се да је то нарочито логично послије „поразног и, скандалозног одбијања предсједника Црне Горе да у складу са Законом о помиловању, спријечи да се Беранселци кажњавају због тога што су бранили Уставни поредак државе“.

„Зато се надамо да ће представници грађана у парламенту препознати важност тренутка и придружити нам се у овој активности“, казали су из Озона.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here