Насловна Мозаик Ово је елемент који би могао да спаси Земљу

Ово је елемент који би могао да спаси Земљу

0
ПОДИЈЕЛИ

toranijum

Уколико би ваш ауто напајао торијум, никада не бисте морали да га мењате – возило би сагорело знатно раније него ова хемикалија. Торијум би трајао толико дуго, да би највероватније наџивео власника аутомобила.

Ово је разлог због ког је компанија “Ласер Поwер Сyстемс“ створила концепт аутомобилског мототра који би напајао торијум. Торијум је један од најгушћих материјала на планети. Мали комадић торијума садржи 20 милиона пута више енергије него комад угља исте величине, што га чини идеалним извором енергије.

“Аутомобили нису наше примарно интересовање. Компаније које их праве не желе да купе овакав мотор. Ми стварамо овај извор енергије за цео свет“, изјавио је др Чарлс Стивенс, извршни директор ове компаније.

Стивенс верује да би турбина величине оних које се користе за хлађење уз помоћ торијума могла да обезбеди довољно енергије за ресторане, хотеле, пословне зграде па чак и мале градове у деловима света без струје.

У неком тренутку торијум би чак могао да напаја индивидуалне домове. Стивенс је свестан да би људи могли да буду забринути због тога што је он радиоактиван, али би свако такво веровање било без основа.

“Људи би само уз помоћ танког листа алуминијумске фолије могил да се заштите од радијације која се емитује. Људи добију више радијације приликом скенирања код зубара него што би то био случај са нашим мотором“, изјавио је он.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here