Насловна Политика Овако бије полиција у САД: Полицајац избио зубе тинејџерки (ВИДЕО)

Овако бије полиција у САД: Полицајац избио зубе тинејџерки (ВИДЕО)

3
ПОДИЈЕЛИ

Интернетом кружи видео инцидента из 2013. године, на коме се види како полицајац у Колораду Спрингсу брутално решава ситуацију са тинејџерком у лисицама, тако што ју је бацио на под и том приликом јој избио зубе.

policija SAD

Видео је један од главних доказа тужбе против полиције, коју је покренула девојка са снимка Алексис Акер, пошто јој је полицајац поломио зубе док је била у болници, преноси „Раша Тудеј“.

Ово је веома насилан напад на некога ко је у лисицaма, била онеспособљена да направи већи инцидент и мала је“, изјавио је адвокат Акерове, Синди Хајат.

На снимку се види како 29-годишњи полицајац Тајлер Вокер гура тинејџерку у лисицама на столицу и удара је у стомак. Онда је зграбио Алексис Акер, дигао је са столице, а онда ју је гурнуо на под. Поред што је Акерова остала без два зуба, задобила је повреде лица, и главе. Последице напада биле су и мигрениозне главобоље, потрес мозга, повреде главе, губитак памћења и проблеми са когнитивним процесима.

До инцидента је дошло пошто је полиција добила позив да се десило ремећење јавног реда и мира, као и да је један од сведока поменуо пиштољ. Полиција је дошла до Акеровог стана. Како се наводи у извештају, полиција није утврдила да постоји основана сумња да је дошло ро кршења јавног реда и мира, али је Акерова била „под утицајем алкохола и вербално није сарађивала са властима“. Током расправе, њен дечко Тајрин Тенкс (19) тражио да органи реда покажу налог за претрес стана.

Акерова је, према извештају полиције, постала „физички борбена“ када је полиција ухапсила Тенкса. После тога, органи реда привели су и Алексис.

Погледајте видео:

3 КОМЕНТАРИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here