Насловна Друштво Отворено писмо званичницима: Посјетите спомен-собу „Косметске жртве“

Отворено писмо званичницима: Посјетите спомен-собу „Косметске жртве“

0
ПОДИЈЕЛИ

Удружење породица киднапованих и убијених „Косметске жртве“ послало је отворено писмо државном врху Србије, наводећи да су поводом међународног Дана људских права (10. децембра) државни челници у моралној обавези да посјете спомен-собу „Косметске жртве“.

Писмо је упућено предсједнику РС Томиславу Николићу, премијеру РС Александру Вучићу, министру спољних послова РС Ивици Дачићу, министру за рад, запошљавање, борачка и социјална питања РС Александру Вулину и руководиоцу Тужилаштва за ратне злочине РС Милану Петровићу.

„…Тога дана (10. децембра) је подсећање на људска права, а киднапованим и убијеним члановима наших породица одузето је право на живот и право на слободу, а нама лично право на истину и право на правду. Породице жртава сматрају да сте ви државници у моралној обавези да посетите спомен-собу киднапованих и убијених цивила, војника и полицајаца, Срба, Рома, Горанаца, Муслимана, лојалних Албанаца. Свих ових година од 1998, 1999, 2000…, ми смо сами у борби за истину и правду. Како се односимо према прошлости и према својим жртвама, таква ће нам бити и будућност.“, наводи се у отвореном писму које преноси Видовдан.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here