Насловна Поглед Отворено писмо папи: У Хрватској народ гладује, свештеници живе у изобиљу и...

Отворено писмо папи: У Хрватској народ гладује, свештеници живе у изобиљу и неморалу, а часне сестре абортирају бесплатно

3
ПОДИЈЕЛИ

vedrana-rudan

Призната хрватска књижевница и новинарка Ведрана Рудан, позната као борац за женска права, објавила је на свом блогу отворено писмо папи Фрању у коме указује на живот у неморалу и изобиљу католичких свештеника, и трагедију „обичног народа“ који страда у немаштини. ИН4С писмо преноси интегрално.

Свети Оче,
моје име је Рудан, Ведрана Рудан. Невјерница сам и пишем вам из земљице Хрватске. Како живимо, ми овдје? Све ћу вам, Свети Оче, написати. Дјечица у вртићима вриште од глади, тридесеторо сирочади на једну тету. Спавају на поду а уши их гризу. У многим школама нема веце папира, гријања, воде, неке су и без крова. Око болница шећу бездлаке мачке јер су у контејнерима саме себи дале кемотерапију. Пред њима не бјеже штакори јер су од њих и дебљи и бржи.

У болницама нема вате, завоја, топле воде, веце папира, постељине, лијекова, у посљедње вријеме ни лијечника. Људи који имају посао раде од јутра до сутра у нади да ће добити плаћу коју не добивају. Свети Оче, сигурно не знате да је Хрватска 107% католичка. Због тога наши људи од уста откидају, уз помоћ политичара који им у томе помажу, да би католички свећеници живјели у дворцима од оникса.
Не плаћају порез, њима не требају фискалне касе, редовито од државе која није католичка примају плаћу, туцају дечкиће и дечке иако су против хомосексуалаца а часне сестре су једине жене у мојој земљи које имају право на бесплатни абортус. Колико га плаћају жене које нису часне не знам јер сам већ тридесет година дјевица.
Читала сам, живите у скромном стану, возите се у крнтији. О, како бисте се зачудили у чему се возе наши политичари, банкари, свећеници и остали мафијаши. Аудији, џипови, мерцедеси…Сви они вјеројатно о вама мисле да сте, опростите ми на изразу, глупан који вјерује у царство небеско и Божју стријелу која ће убити све који људима чине зло.
Оче мој, не знате а морали бисте знати, Божја стријела у Хрватској баш никога не погађа. У рукама злочинаца су новине, телевизије, полиције, сва одвјетништва и све цркве. Угледни грађани, не бисте вјеровали, предраги Фрањо, имају на десетке кућа, украдених слика, пуњених бијелих и смеђих медвједа а сва њихова злодјела светом водом шкропе ваши дечки.
Да, с правом се питате, зашто Вам пишем? Ако је народу тако тешко нека крене у рат против злотвора. Оче премили, не познајете мој народ. Њега у срце погађа што у Уставу не пише да је брак заједница мушкарца и жене. Чак 720 тисућа грађана умире од жеље да се то ували у Устав иако знају да ће референдум коштати милијуне. Узалуд. Више их узнемиравају, опростите ми на изразу, педери, него чињеница да они, њихова дјеца и њихови родитељи умиру од глади.
Војсковође хрватске битке над биткама ваши су свећеници јер мисле да се истостполно смије опћити само у црквама и самостанима у друштву разапетог Криста и гледајући у топле очи Мајке Божје која држи дјетешце на сиси. Оче премили, јесте ли икад чули за тако нешто?
Знам, добивате тисуће писама дневно зато ћу пријећи на ствар. Ваша Светост је недавно проговорила о корупцији. Ипак сте чули за Хрватску? У овој земљи не можеш жив добити извод из матичне књиге рођених ако не платиш. А извод из матичне књиге рођених стар највише шест мјесеци мораш имати и кад ти родбина организира погреб. Фрањо мој премили, сви који свијетом шире корупцију докторирали су је у мојој земљи.
Зато, зато, зато Вас молим као Бога, свратите у Лијепу Нашу Содому и Гомору. Недавно сте рекли да би свима који су корумпирани требало објесити камен око врата и бацити их у море. Фрањо мили, ми имао МОРЕ. Ми имамо КАМЕН. Ми имамо КОНОПАЦ. Дођите, ништа не морате донијети са собом осим себе. Себе нам донесите! Овдје не живе људи који би узели камен у руку, свезали га нашим злотворима око врата и затим их гурнули у море. Дођите, о, дођите, Оче драги. Бог је од нас давно дигао руке. Ви сте нам једина нада.
Волим вас и преклињем и очекујем. Ако дођете пољубит ћу вам прстен. Ако дођете бацит ћу се пред Вас. Ако дођете, опрат ћу Вам ноге. Ни мами их нисам прала. Ако дођете отићи ћу у самостан и постат ћу часна сестра Рудан,

Ведрана Рудан.
Хваљен Исус и Марија, Спаситељу наш!

3 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Pohvale za Rudan i za vas za objavu,posto sam mislio da cete se kao „veliki vjernici“ uvrijediti i osjetiti analogiju.A ona je skoro bez zareza ista prenesena kod nas,ili ce se javiti neko pa reci da smo mi drugaciji…

  2. 0
    0

    Ova zena ima petlju. Nismo odmakli ni mi puno od hrvata. Ovakve stvari treba objavljivati, neka se vidi kako je hrvatima u gej tvorevini zvanoj EU.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here