Насловна Друштво Отворена истрага због винобрана у месним производима

Отворена истрага због винобрана у месним производима

0
ПОДИЈЕЛИ

Врховно државно тужилаштво покренуло је истрагу због употребе винобрана у месним производима у 39 продајних објеката у Подгорици, Тузима и Цетињу.

suhomesnati proizvodi

Врховни државни тужилац Ивица Станковић потврдио је „Дан“-у да је тужиоцима наложено да од Управе за инспекцијске послове прибаве сву документацију у вези са резултатима анализе Ветеринарске управе, којима је утврђено присуство забрањеног конзерванса у месним производима.

Тужилаштво ће, како је рекао Станковић, утврдити да ли има кривичне одговорности особа које су стављале у промет месо, у које је стављан адитив штетан по здравље.

„Тужилаштво ће испитати да ли у поступању одоговорних лица има кривичне одговорности због продаје прозвода штетних по здравље људи“, казао је Станковић.

Накнадно ће се утврдити у надлежности којег тужилаштва ће бити предмет око винобрана, зависно од квалификације кривичног дјела.

Месни производи – ћевапи, пљескавице и роштиљске кобасице, у 39 од 50 месара у Подгорици, Цетињу и Тузима, у којима је Ветеринарска инспекција у новембру и почетком децембра вршила контроле, били су позитивни на винобран, конзерванс чије је мијешање са месом строго забрањено.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here