Насловна Политика Отворен реновирани прелаз стари Хоргош

Отворен реновирани прелаз стари Хоргош

0
ПОДИЈЕЛИ

Реновирани стари гранични прелаз Хоргош, између Србије и Мађарске, поново је данас пуштен у рад.

ХОРГОШ ПРЕЛАЗ

То ће омогућити да се нови гранични прелаз Хоргош значајно растерети током туристичке сезоне, саопштено је данас из Управе царина.

„Путници ће након шест година паузе поново моћи да користе стари гранични прелаз Хоргош који се налази у непосредној близини новог прелаза и то одмах након свечаног отварања, тачније од 15 часова“, наводи се у саопштењу издатом након отварања.

Додаје се да су прелаз Хоргош-Реске 2 свечано данас отворили први потпредседник Владе и министар спољних послова Србије Ивица Дачић и министар спољних послова и спољне трговине Мађарске Петер Сиђарто.

Стари гранични прелаз Хоргош предвиђен је искључиво за путнички промет и радиће сваког дана, укључујући и празнике, од 7 до 19 часова.

Током године углавном ће га користити локално становништво које често прелази границу и то пешаци, бициклисти и трактористи, док ће у сезони и за време већих празника бити омогућен промет путничких возила како би се смањио притисак на нови гранични прелаз Хоргош.

По Споразуму између Влада Србије и Мађарске о граничној контроли у друмском, железничком и водном саобраћају потписаном крајем јануара 2012. године, било је предвиђено отварање два гранична прелаза Бачки Виногради – Ашотхалом и стари Хоргош – Реске, што је сада до краја реализовано.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here