Насловна Друштво Отворен пут Плужине – Шћепан Поље

Отворен пут Плужине – Шћепан Поље

0
ПОДИЈЕЛИ

Пут Плужине – Шћепан Поље отворен је за све категорије возила, осим за камионе са приколицом и шлепере, саопштено је из Ауто-мото савеза.
sneg-put(1)
 
На путу Шавник-Жабљак саобраћај је обустављен за све категорије возила.

Камионима са приколицом није дозвољено кретања на путевима Никшић – Плужине, Пљевља – Ранче, Мојковац – Ђурђевића Тара.

Саобраћај на путу Никшић-Шавник дозвољен је за путничка возила, уз пратњу сњегочистача.

Из АМСЦГ-а наводе да се на сјеверу Црне Горе саобраћа успорено и упозоравају да на путу има поледице и угаженог снијега, а посебно на путевима у вишим планинским предјелима.

Подсјећају да је неопхподна употреба зимске опреме у складу са постављеном сигнализацијом.

На магистралном путу М-4 дионица Липци-Грахово у мјесту Доње Кривошије режим саобраћаја је, због радова, промијењен са три на двије саобраћајне траке, а долазиће и до десетоминутних прекида за све врсте возила од десет до 11 и од 15 до 16 сати.

На магистралном путу Бар-Улцињ, на локалитету Круче, због санације клизишта промјењен је режим саобраћаја са двосмјерног на једносмјерни, а постављена је привремена саобраћајна сигнализација.

На регионалном путу Мојковац-Ђурђевића Тара, у мјесту Добриловина, због клизишта се саобраћа једном траком наизмјенично

Не раде скијалишта Савин кук и Вучје

У Црној Гори су данас у функцији скијалишта Колашин 1450, Јаворовача и Локве, док ски центри Савин кук и Вучје неће радити, саопштено је из Националне туристичке организације (НТО).

На скијалишту Колашин 1450 је мало до умјерено облачно са сунчаним интервалима, температура је од четири степена у подножју до три степена на врху стазе.

Од ски лифтова раде ски лифт Језерине, бабy ски лифт и шестосјед Вилина вода. Висина снијега у подножју је 180 центиметара.

“Пут до скијалишта Вучје је проходан, међутим скијалиште ни данас неће радити јер још нијесу санирани кварови на далеководу”, наводи се у извјештају НТО.

Путеви до скијалишта Савин кук још нијесу проходни, тако да ни данас не може примати скијаше.

На скијалишту Јаворовача је облачно и без падавина. Температура је минус четири степена, стазе су сређене.

Висина снијега је између 170 и 180 центиметара. Још није проходно од Шавника али је могуће доћи са друге стране, од Пљеваља.

На Локвама је облачно са сунчаним интервалима. Температура је два степена испод нуле.

Висина снијега у подножју је око један метар док је на врху чак и до 180 центиметара. Пут до скијалишта је проходан.

Без аутобуског превоза од ЦТ до ПГ

Клизиште у мјестима Марковићи и Лапчићи, које је од суботе ујутру блокирало саобраћај на путу Цетиње-Будва, не представља проблем само онима који желе да путују на тој, већ и на релацији Цетиње-Подгорица и обратно.

Надлежни из пријестонице су обећали да ће већ данас размотрити како да изађу у сусрет својим суграђанима и да се проблем превазиђе.

Због проблема у аутобуском саобраћају реаговала је и Позитивна Црна Гора, која је од локалне самоуправе на Цетињу, као и од надлежних државних органа, затражила да се хитно обезбиједи аутобуска линија између Цетиња и Подгорице.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here