Насловна Друштво Отпуштеним војницима ВЦГ подршка од ЕУРОМИЛ-а: Бошковић угрозио дијалог

Отпуштеним војницима ВЦГ подршка од ЕУРОМИЛ-а: Бошковић угрозио дијалог

3
ПОДИЈЕЛИ

Европска организација војних удружења и синдиката ЕУРОМИЛ послала је подршку Синдикату одбране и Војске Црне Горе.

Из ове организације која је састављена од 33 војна удружења и синдиката из 22 земље жале због тога што су позитивна збивања у организацији заустављена због тренутног дешавања у Војсци Црне Горе:

„Стога смо позвали представнике црногорске власти да поново успоставе социјални дијалог између СОВЦГ и министра одбране. ЕУРОМИЛ тврди да се проблем отпуштања тридесет младих војника из сумњивих разлога може ријешити само отвореним и конструктивним дијалогом са социјалним партнерима“ налази се у писму подршке који је потписао Емануел Јакоб предсједник организације.

Вујановић позван да успостави дијалог

У писму се наводи да из недавно добијених информација ЕУРОМИЛ сазнаје да је социјални дијалог који је изграђен у протеклим годинама у овом тренутку оштро оштећен. То се односи на одлуку министра одбране Предрага Бошковића о прекиду професионалне војне службе тридесет уговорних војника који просјечно имају једну годину службе у оружаним снагама.

ИЗ ЕУРОМИ-а је речено да ово није ситуација која је потребна или која се желе у модерним оружаним снагама, а у којима је добро обучено стручно особље један од кључних фактора за успјех.

Због тога, господине предсједавајући, позивамо Вас да истражите ово питање и искористите свој ауторитет за поновно успостављање дијалога између социјалних партнера и министра одбране„, истакнуто је у писму подршке.

3 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Каква је то војска коју чине некакве самосталне чете и неки батаљони, без артиљерије (ако им је артиљерија она батерија хаубица 122 мм за почасну паљбу), симболичног РВ и нешто пловних средстава за РМ!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here