Насловна Политика Откривено зашто се срушио авион „Ер Азије“

Откривено зашто се срушио авион „Ер Азије“

0
ПОДИЈЕЛИ

Авион малезијске компаније “Ер Азија“, који се прошлог мјесеца срушио у Јаванско море, винуо се на већу висину брже него што је уобичајено да би потом “стао”, изјавио је индонежански министар саобраћаја Игнасиус Џонан.

indonezija- nestao avion

„У последњим минутима, авион се пењао брзином која је била изнад уобичајне“, рекао је он новинарима, позивајући се на податке добијене радарским уређајима.

Он је објаснио да се авион нагло попео брзином која прелази “нормалне границе” да би онда “стао”.

Министар је раније на парламентарном слушању рекао да радарски подаци показују да се авион кретао брзином од 1.800 метара у минути прије пада.

„Мислим да је тешко чак и за борбене авионе да се пењу том брзином. За путнички авион није предвиђено да се пење том брзином“, навео је Џонан.

Авион QЗ8501 срушио се 28. децембра током олујног невремена на лету од Сурабаје, у Индонезији, до Сингапура. Тада је погинуло свих 162 путника и чланова посаде. До сада су 53 тијела пронађена.

Спасилачки тимови су пронашли двије црне кутије и подаци се тренутно анализирају, наводи АФП. Истражиоци су одбацили могућност да је терористички напад узрок пада авиона и фокусирани су на могућу људску грешку или техничке проблеме на летјелици.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here