Насловна Друштво Откривено тајно нацистичко склониште у Аргентини?

Откривено тајно нацистичко склониште у Аргентини?

0
ПОДИЈЕЛИ

Археолози из Аргентине вјерују да је цијели низ рушевина у џунгли у близини границе с Парагвајем тајно нацистичко упориште.

nacizam

Тим археолога мјесецима је истраживао налазишта у Теjу Куареју у регији Мисионес на сјеверу Аргентине, гдје су откривене камене грађевине у којима су се налазиле њемачке кованице из тридесетих година прошлог стољећа, комадићи порцелана на којим је писало „Произведено у Њемачкој“, али и нацистички симболи по зидовима.

„Немамо друго објашњење зашто би неко уложио толико труда и ресурса за изградњу ове грађевине и то на мјесту које је у то вријеме било потпуно неприступачно“, казао је Даниел Сцхавелзон, вођа истраживачког тима.

Урбани мит каже да је кућа наводно припадала Мартину Борманну, блиском сараднику Адолфа Хитлера, а Сцхавелзон упозорава како за сада нема доказа који потврђују тај мит.

Он вјерује да су грађевине имале функцију склоништа за вође Трећег рајха у случајевима да су важни нацисти требали побјећи из Њемачке.

„Јасно је да су нацисти за вријеме Другог свјетског рата имали тајни пројект изградње склоништа у случају пораза. Ријеч о неприступачним мјестима, попут ове локације“, објаснио је Сцхавелзон те додао да откриће није потврђено, али да вјерује у аутентичност налазишта.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here