Насловна Поглед Откривање лажи „империје“ (ВИДЕО)

Откривање лажи „империје“ (ВИДЕО)

1
ПОДИЈЕЛИ

srebrenica-ljiljana-bulatov

Западни новинари ових дана труде се да кажу како су тек сад открили да је Сребреница жртвована кријући поново истину у покушају да Србе прикажу као злочинце. Разлика је само у томе да су до сада крили умешаност САД, Британије, Француске, Холандије… и других који су били у саставу плавих шлемова.

Тако новинари „Гардијана“ темељно објашњавају како су велике силе инсистирале да се укине постојање енклава, затим како су биле свесне да ће уследити етничко чишћење Сребренице, али и како су припадници УНПРОФОР-а оставили цивиле незаштићене и одбили да им помогну.

Поједини извори указују и да су 13. јула оперативци америчке ЦИА-е чак сателитским путем пратили дешавања у Сребреници, у извесној централи у Бечу, као и да је покољ дозвољен од стране великих сила без икаквог покушаја мешања, а камоли спашавања жртава.

О свему томе у емисији Живорада ЈанковићаБодље и жаоке“ говори Љиљана Булатовић Медић, публициста и књижевник.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Svako ko se bavi politikom ili kakvim istrazivackim novinarstvom mora procitati knjigu Jevreja ILAN PAPPEA etnicko ciscenje Plaestine,ili The Ethnic Cleansing of Palestine,kapitalno djelo nakon cijeg objavljivanja je molrao da napusti Izrael.

    Glavna stvar je Cionista bila ta „sta ako Plaestinci prihvate UN rezoluciju1948,“koja je ionako skandalozna,i sve uciniti da je ne prihvate.Tako se nekako prema nama odnose,ponude plan koji nemozes prihvatiti,a smo cekaju da ga ne prihvatis,medjuti ta vremena su proslost ,impreja je u raspadu!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here