Насловна Политика Отказана посета Томислава Николића Косову и Метохији

Отказана посета Томислава Николића Косову и Метохији

0
ПОДИЈЕЛИ

Сутрашња посета председника Србије Томислава Николића Косову и Метохији где је у Штрпцу требало да присуствује обележавању Бадњег дана отказана је, а приштински медији су пренели да је Влада Косова одбила Николићев захтев да посети Косово.

Како „Блиц“ сазнаје, приштинске власти, наиме, нису данас дозволиле најближим сарадницима Николића да пређу административни прелаз у Мердарима, како би се направила безбедносна процена и припремио долазак председника Николића.

Сарадници председника били су на Мердару данас од 11 до 16 сати и након штио нису добили дозволу да пређу административни прелаз, вратили су се у Београд.

– Безбедносна процена није урађена и посета је отказана – навео је извор Блица.

Са друге стране, приштинска телевизија КТВ јавила је вечерас да је Влада Косова одбила захтев председника Србије да поводом православног Божића посети Косово.

За сада нема информација о разлозима одбијања захтева Николића да посети Косово, преносе Новости.

Томислав Николић ће се ујутро обратити јавности и саопштити разлоге због којих је отказана његова посета Косову и Метохији.

Како наводи Блиц, читава ситуација повезана је са хапшењем Рамуша Харадинаја у Француској по међународној потерници Србије.

Раније данас, Николић је изјавио да ће, „ако и када пређе Мердаре, на Косову и Метохији бити безбедан толико колико су безбедни Срби који тамо живе.

– Дужан сам и хоћу да следим њихову судбину. Ако бих као представник свих грађана игнорисао ту обавезу Србија би носила тежак грех и терет за сва времен – рекао је Николић за „Спутњик“.

Он је рекао је да Србија никада неће признати независност Косова и да ће учинити све да та вештачка творевина, коју подржавају и на њој бјесомучно инсистирају неке државе са Запада и неке исламске државе, не постане чланица УН.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here