Насловна Политика Осумњичени за напад на Вучића пуштени на слободу

Осумњичени за напад на Вучића пуштени на слободу

0
ПОДИЈЕЛИ

Тројица мушкараца који су јутрос ухапшени под сумњом да су учествовали у нападу на премијера Вучића у Поточарима, пуштени су на слободу, јавља РТРС.

VUCIC

Да су Алмир Мердић, Елведин Химзић и Мујо Диздаревић из Тешња пуштени на слободу за РТРС потврђено је из МУП-а Зеничко-добојског кантона који је асистирао у хапшењу.

Осим тога, Мердић је у кратком телефонском разговору за новинску агенцију Патриа из Сарајева потврдио да је пуштен кући после петосатног испитивања у Тужилаштву БиХ.

„Не знам шта ће се даље десити. Нису ми рекли ништа. Вратили су ми документе. Само су тражили да им кажем шта сам видео тај дан у Сребреници“, рекао је Мердић.

Испитивање приведених у Тужилаштву БиХ, како се наводи, трајало је пет часова.

Сва тројица су, на фотографијама које је раније објавио МУП Републике Српске, означени као учесници атентата на Вучића.

Медији су Мердића означили као организатора тог напада, доводећи га и у везу са радикалним организацијама у БиХ, ратним командантом Сребренице Насером Орићем, те бошњачким чланом Председништва БиХ Бакиром Изетбеговићем.

Агенција за истраге и заштиту БиХ ухапсила је Алмира Мердића под сумњом да је са још неколико особа учествовао у нападу на премијера Србије у Поточарима.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here