Насловна Друштво Осуде на рачун етно села: Погрдна и иронична рехабилитација женске психе

Осуде на рачун етно села: Погрдна и иронична рехабилитација женске психе

0
ПОДИЈЕЛИ

Министарство за људска и мањинска права осуђује рекламни потез етно села “Монтенегро”, јер је, како наводе у том Владином ресору, директно усмјерен на дискриминацију жена. etno-selo

Подсјећамо, у првом етно селу “Монтенегро” у Црној Гори постоји Центар за рехабилитацију женске психе, намијењен углавном богатим женама, које траже мир и нов начин живота.

Како наводе у том етно селу, кроз рад, производњу хране и упознавање начина живота какав су живјеле наше баке, жене своју психу ослобађају и из центра излазе срећније.

Међутим, у Министарству за људска и мањинска права изражавају незадовољство оваквом понудом ето села “Монтенегро”.

У том ресору истичу да се туристичка понуда етно села, која је објављена на друштвеној мрежи, не може сматрати туристичком нити добром маркетиншком рекламом.

“Овдје се ради о крајње неетичном и неприхватљивом потезу намјерном или ненамјерном. Свакако је ријеч о родној дискриминацији јер се говори о рехабилитацији женске психе на погрдан, непримјерен и ироничан начин. Ради се о потпуно замјењеним тезама гдје се само жена препознаје као субјект који би требало да „лијечи психу“ – у како је, опет иронично наведено у тексту рекламе: „Центру за рехибилитицију женске психе“ уз образложење да се ради о шаљивој манифестацији”, наводи се у саопштењу Министарства.

Овакво размишљање, наглашавају у Министарству, јасно указује да још увијек постоје стереотипи којих се тешко ослобађамо. Такође, како додају, усмјерени су на директну дискриминацију и кршење основних људских права.

“Искрено се надамо да ће се у будуће боље поштовати право и улога жене која јој у друштву припада”, поручили су у министарству за људска и мањинска права.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here